Home » Tips og gode råd

gode råd om børn og feber

Som forældre er det aldrig rart at se sit barn være sygt. Når børnene er helt små og ikke kan fortælle, hvor de har ondt er det endnu værre. Første gang den lille baby har feber, er altid noget særligt, og her bliver mange forældre nervøse, for man ved ikke, hvordan ens barn reagerer på feberen.Få Gratis Lego her

 Når børn får feber kan man som forældre ikke gøre så meget andet end lindre det for varmen. Man bliver selvfølgelig bekymret og kan være meget usikker på, hvornår det er kritisk. Børn reagerer forskelligt på feber. Nogle børn sover sig fra det, mens andre børn græder meget, og bliver urolige af varmen.

 Feber og børn

Feber kan forklares, som kroppens temperatur i en persons legeme, pludselig vil overskride den grænse, der betragtes som normal. Feber kan derfor komme ved både voksne og børn, især ses det når personen har en infektion .
Feber er en meget almindelig sygdom, og i dag oplever man sjældent, at den går hen, og bliver alvorlig. Faktisk kan feber hos børn ofte også betyde, at kroppen forsøger at finde og bekæmpe en lang række forskellige virusser, bakterier og andre mikroorganismer, som plager kroppen efter en infektion.

 Når børn får feber, vil det oftest gøre dem utilpas, og somme tider kan barnet blive dehydreret, da varmen presser væsken ud af kroppen. For mange forældre kan en feber hos et lille barn være svært at afkode alvoren af, og på samme måde finde ud af, hvornår man skal kontakte lægen, særligt med helt små børn.

 Fakta om feber hos små børn.

 Fakta om feber er generelt, at man har feber, hvis temperatur:

 Højere end 100.4o F (38o C),

 

Højere end 100o f (37.8o C)

 

Højere end 99o F (37.2o C)

 Råd mod feber hos børn.

 Feber kan komme af flere forskellige årsager hos børn, men ofte er feber et udtryk for, at barnet har noget i sin krop, som en feber skal nedbryde og bekæmpe. Når man bliver syg, skyldes det ofte, at kroppen har fået en infektion eller en bakterie i sig, som skal bekæmpes. Det kan være forskellige bakterielle infektioner, virusinfektioner som man bliver angrebet af, og en feber er med til at modkæmpe dette.

 Man kan spotte en feber ved, at holde øje med symptomer, som at barnet pludselig bliver irritabel, nogle bliver meget slappe, varme over hele kroppen, barnet vil ikke spise, græder meget, har hurtig vejrtrækning, der forekommer ændringer i sovemønstre. Ældre børn, som kan kommunikere med sprog, kan også tit fortælle om ømhed, og hovedpine i forbindelse med feber.

Et godt råd til børn med feber, er at forsøge at øge dit barns indtag af vand og andre væsker. Det er altid vigtigt, at man drikker meget, når man har feber, for at holde barnets krop godt hydreret. Man oplever ofte, at man ikke har lyst til noget at drikke, når man har feber, og hvis barnet ikke har lyst til at drikke, så kan man med fordel give det en lille små saft eller sodavand, som barnet kan lide med hyppige mellemrum.

 Ud over at give godt med væske, kan man også sørge for at barnet hviler og får en god søvn, når det har feber. Søvn og hvile vil give kroppen mulighed for at komme sig. Så længe temperaturen er under 38.5oC, skal man ikke begynde at finde nedsættende medicin frem. Når temperaturen når over 38,50 C kan man give en Panodil, da den vil virke feber nedsættende. Er barnet under 2 år bør man altid kontakte lægen først, inden man begynder at give Panodil eller anden form for medicin.

 I nogle tilfælde bør man altid, kontakte lægen med det samme:

 

hvis dit barn er 3 måneder og yngre og har en temperatur på over 39° eller højere.

 

hvis dit barn er 3 til 6 måneders alderen og har et temperatur på 39,5° eller højere.

 

hvis dit barn er ældre end 6 måneder og har temperaturen på 40° eller højere.

 

Man kan som forældre godt have brug for lægens vejledning, særligt hvis det er første gang dit barn har feber. Det er vigtigt, at man føler sig tryg ved et sygt barn, og ellers får den professionelle hjælp man har brug for. Er dit barn sygt over mere end 3 dage skal du altid kontakte lægen.Sjovforbørn.dk Klub


Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.