Home » barsel

god og billig autostol

Som nybagte forældre er fænomenet autostole nyt og ofte meget besværligt at finde ud af. Man skal både finde den rette model, og samtidig skal autostolen passe ind i bilen uden, man bliver helt ødelagt i kroppen, når barnets skal ind i den. Det vigtigste er dog barnets sikkerhed.

Hvad skal jeg vide når jeg køber en autostol.

I følge loven skal dit barn under kørsel spændes fast i godkendt udstyr, som passer til barnets højde og vægt. Det er føreren af bilen som har ansvaret for, at alle passagerer under 15 år er spændt forsvarligt fast under kørslen. Du kan få et klip i kørekortet, hvis du ikke sikrer dig at dine passagerer under 135 cm, er spændt fast i godkendt sikkerhedsudstyr. En autostol skal passe til barnets højde og vægt. Find dem her Danmarks billigste priser på babyudstyr

Man må gerne have et ekstra barn, som er over tre år, med i bilen på korte afstande. Her behøver barnet ikke være spændt fast særligt udstyr, som en barnestol eller en selepude. Barnet skal så spændes fast med den almindelige sele, og skal altid sidde på bagsædet.

Når du køber autostol, skal du se efter, om den har de nødvendige godkendelsesmærker som er ECE 44-03 eller ECE 44-04. En DS godkendelse som står for Dansk Standard, er ikke nok. Husk, at der stadig er stor forskel på, hvor godt dit barn vil sidde i forskellige autostole, og det gælder også, selvom stolen er godkendt.

Vælg en stol, som klarer sig godt i test, og vurder dit barn i forhold til stolen. Vælg altid en model, der som minimum har en god beskrivelse i de forskellige tests. Glem ikke, at autostolen stadig skal passe til barnets vægt plus højde for at være godkendt.

Der findes tre grupper af autostole

Gruppe 0+ er for børn op til 13 kilo. Dette svarer ca. til 1 års alderen.
Gruppe 1 er for børn mellem 9-18 kilo. Dette svarer ca. til 1-3 års alderen.
Gruppe 2- 3 er for børn mellem 15-36 kilo. Dette svarer cirka 4 – 10 år
Find dem her Danmarks billigste priser på babyudstyr

Når man taler autostole, tales der primært i vægt, fordi der er stor forskel på børns højde. Størrelsen betyder alt, når du skal finde den rigtige størrelse stol. Barnets hoved må ikke gå op over hovedstøtten på den bag ud vendte autostol. Den fremadvendte stol er for lille, hvis barnets øjne når op til kanten af stolen. En stol, der er for stor giver ikke den optimale beskyttelse af barnet. Find alt i babyudstyr her:
Danmarks billigste priser på babyudstyr


Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.