Home » Tips og gode råd

fugt i kælderen

Fugt i kælderen kan hurtigt blive problematisk for både huset og for hele familiens helbred. Fugten kan give alvorlige skader på materialer og konstruktioner. Dette skyldes, at den høje luftfugtighed giver gode betingelser for angreb og vækst af råd og svampe.

Man skal altid handle hurtigt, når man finder fugt i kælderen. Hvis du ikke gør noget ved fugtproblemerne, kan du risikere, at fugt og skimmel begynder at brede til hele huset, og kan medføre svampeangreb, som kan inficere hele huset. Når der først er massive fugt og svamp, skader bliver det hurtigt alvorligt og dyrt og besværligt at slippe af med igen.

Fugt og svampe kan give allergi, og nogle mennesker har meget svært ved at leve med det. Svampe i huse kan for eksempel medføre irriterede øjne og luftveje, hovedpine, svimmelhed og koncentrationsbesvær.

Hvis du tager kontrol, og handler hurtigt behøver fugt i kælderen dog ikke at være et stort problem. I nogle tilfælde kan fugt trænge gennem kælderydervæggen, og langsomt fordampe på den indvendige side, hvorefter fugten bliver ventileret ud igen, ganske uproblematisk.

Problemerne opstår :

  1. hvis du begynder at udnytte kælderen til andet, end den er bygget til. Før i tiden brugte man kælderen til kul og koks, og vaskerum, men i dag ønsker vi at bruge den til dejlige fritids rum, der kan bruges til forskellige formål. Dette vil stille nye krav til kælderens kvalitet.
  2. hvis fugten ikke bliver bortventileret. Hvis fugten får lov at samle sig bliver luften i konstruktioner, så der kan dannes forskellige former for svampe. Fugt ophobes, hvis kælderen ikke bliver jævnligt udluftes.

Der er mange eksempler på, at fugtproblemerne i en kælder forværres, fordi man har forsøgt at lave en ny isolering. Det er derfor vigtigt, at du griber opgaven rigtigt an, hvis du skal i gang med at lave din kælder. Sørg for at få professionel vejledning, hvis du vil i gang med at ordne kælderen.

Fugt i kælderen kommer typisk fra jordens indhold af nedsivende regnvand i områderne omkring kælderen. Almindelig fugt eller grundvand trænger igennem kælderydervægge eller gulve. Utætte afløbsbrønde kan desuden skabe lokale fugtpåvirkninger og medføre større fugtskader indvendigt. Det er altid vigtigt, at skader bliv udbedret hurtigt. Dette kan koste en del penge, og her kan det være en god ide at finde de bedste lånemuligheder. Se dem her. Lån op til 50.000 kr. med D:E:R

 

    Spar op til 50% på byggematerialer, VVS og Værktøj. Køb online på 10-4.dk


Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.