Hjem » finansiering til sjov og fest

forældre kaution

Står i som et ungt par med drømmen om at købe et hus, kan det være svært at få et lån igennem i banken i dag. Bankerne er blevet noget mere strikse med udlån i dag, og det betyder, at mange særligt unge par, har svært ved at låne til drømme huset.

 I dag har finanskrisen haft stor indflydelse på hvem, og hvor meget bankerne vil låne ud. De er blevet meget forsigtige med udlån, særligt efter de store bank krak vi oplevede i 2008-2009. Det betyder også, at størrelsen af det beløb man kan låne som ungt par uden værdier, er blevet væsentligt mindre. I dag kan man derfor have svært ved at købe sit drømmehus.

forældrelån fordele og ulemper

Der findes dog mange forældre, som har sparet penge op, afbetalt på eget hus, og som gerne vil hjælpe deres barn i den trængte økonomiske situation, vi står i lige nu. Det betyder at nogle forældre gerne vil tilbyde deres barn en forældre kaution.

 Forældre kaution bruges ikke så meget i dag. Værdien af en kaution er ikke meget værd for banken. For det første viser det jo kun et øjebliksbillede af kautionistens økonomi, og for det andet er den kun gældende i 5 eller 10 år afhængig af, hvad der kautioneret for. Kaution bruges stort set kun, som styringspant i dag.

 Forældre kautioner bliver anset med meget kritiske briller i dag, og derfor kan du være nødt til at se på andre muligheder.

 Forældre lån.

 I flere år har det været muligt for forældre at købe en lejlighed til sit barn, som det kan bo i, mens der studeres. For forældrene har det været en opsparing, og for barnet en nem og god måde at få gode boligforhold på.

Hvis man gerne vil købe drømmehuset, men ikke kan låne de sidste 500.000, kan man overveje, om forældrene kan låne en pengene i stede for at kautionere. Såfremt forældrene selv har en god økonomi, kan det godt lade sig gøre i nogle banker

 Hvis man laver lånet uden om banken, er det en god ide at få en advokat med ind over sagen. Forældre som ønsker at hjælpe deres barn økonomisk, skal hele tiden overveje, om barnet har råd til de udgifter, man får ved at købe et dyrt hus, og om der eventuelt an findes andre løsninger, hvor barnets økonomi ikke bliver rodet sammen med forældrenes.

 Jeg vil på ingen måde anbefale, at man som ung lader sig stavnsbinde til forældrene ved at låne penge fra. Det kan ødelægge en hel familie, hvis tingene ikke er udarbejdet rigtigt. Hvis der så samtidigt er problemer med at klare afdragene, begynder der først at opstå familie vanskeligheder. Det er nu bedst at leve ved at sætte tæring efter næring.

Skriv en kommentar!

Skriv en kommentar nedenfor, eller trackback fra din egen hjemmeside. Du kan også tilmelde dig disse kommentarer Via RSS

Vær sød. Ordentligt sprog. Hold dig til topic. Ingen spam.

Du kan bruge disse tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne blog bruger Gravatars. Vil du have dig eget billede ved din kommentar? så opret en bruger på Gravatar.