Home » Fødselsdag

Fødselsdagsfest ideer

Når fødselsdagen skal fejres på en lidt særligere måde end ellers, kan det være svært at finde ideer til, hvordan dette kan gøres. Det er ofte aktuelt, når man for eksempel skal fejre en rund fødselsdag, og festen ikke må gå i glemmebogen.

En fødselsdagsfest skal have fødselaren i centrum og selvfølgelig være en særlig festdag. Derfor er der også med tiden kommet mere fokus på mulighederne for at gøre fødselsdagsfesterne særlige, med oplevelser, god mad,spændende drinks og musik. særligt drinks kan sætte gang i fødsesldagen, da det giver noget eksklusivt til festen.Alle-gaver.dk

Sammensæt din menu til fødselsdagen

Både som gæst og vært til en fødselsdagsfest er det, vi alle husker fra festen bagefter, hvorvidt kvaliteten af mad, musik og drikke holder. Maden er samlingspunktet for festen, for det er under middagen, at gæsterne kan snakke og hygge sig med hinanden. Det er vigtigt at komme godt fra start, og den menu du vælger til din fødselsdagsfest, er derfor afgørende. Hvis du vælger at få mad ude fra, så brug anbefalingerne, som pejlemærke for om maden er god nok her. Dårlig mad giver en dårlig fest.

Vil du gerne have en stilren, klassisk fest, skal menuen afspejle dette. Her kan man bruge mange små retter, tappas, supper, fisk og lignende. En buffet er ofte brugt til fødselsdagsfester, og det giver god tid til maden. Ved buffeten er der plads til at gå flere gange, og serveringen af rødvin og hvidvin, falder fint ind i den fri og festlige stemning.

Et andet udgangspunkt for en god fødselsdagsfest er helstegt pattegris. Her starten festen tidligere på dagen end ved andre fester, i det kokken ankommer tidligt, og gør grisen klar. Gæsterne kan indbydes hen på eftermiddagen, hvor de får sig en fadøl, hygger, snakker og ser på den lækre steg på grillen. Helstegt pattegris giver i sig selv en afslappet, festlig stemning, og dette kan sagtens kombineres med nogle havespil, mens stegen svider.

Vil du holde en stor fødselsdagsfest, hvor du ikke selv skal ordne en masse kan du booke et hotel. Her er der sørget for det hele. En anden mulighed er at leje et forsamlingshus, hvor der følger personale med, som kan sørge for servering og oprydning bagefter.

Det er vigtigt, at du får et personale til at ordne alt det praktiske til festen, så du kan være inde hos gæsterne. Ligeledes vil det være en fordel at have rengøring på dagen efter. En tredje mulighed er at leje en af de mange spejder hytter, der findes rundt omkring i landet. Her er der mulighed for, at kan gæsterne kan overnatte, og festen kan vare til langt ud på natten, uden nogen skal køre hjem. I en hytte kan festen også starte om eftermiddagen med selskabslege og hygge og så feste løs om aftenen.

Underholdning til fødselsdagsfesten

En fødselsdagsfest skal ikke være en fest, hvor manden rejser sig op og holder en uendelig lang tale, som får gæsterne til at kede sig. Selvfølgelig er det godt med taler, men det højtidelige skal væk, når man fejrer fødselsdag.

En god ide er, hvis du gerne vil holde en tale til din mand eller kone, at inddrage flere personer som er en del af selskabet. På samme måde kan man, som fødselar starte festen med at holde en tale om hver gæst, hvem de er, og hvordan du har mødt dem. Det er en sjov måde for alle at lære mere om hinanden på, og det åbner op for sjove samtaler ved bordet.

Som en del af underholdningen, kan man hen på aftenen lave stole flyt, så gæsterne hele tiden får muligheden for at flytte rundt og komme i snak med andre, end dem de sidder ved. Dette vil være et hyggeligt indslag, og sikre, at gæsterne falder bedre i snak med hinanden.

Bordplanen kan også indgå i underholdningen. Ved at mikse gæsterne ved for eksempel at trække lod om pladserne, kommer man til at sidde blandet. En sjov ide er at tage et foto af dine gæster, og i et fotoprogram mikse halvdelen af et hoved med halvdelen af et andet hoved. Dette giver nogle sjove ansigter og anledning til mange grin og latter hele aftenen.

Hvis du har et budget til underholdning, kan det anbefales at hyre nogle af de sjove, professionelle uheldige tjenere, fotograf eller gæster være et sjovt indslag. Det koster selvfølgelig noget at hyre disse, men det er alle pengene værd. Du giver dine gæster en fornemmelse af at deltage i skjult kamera program, når de professionelle ruller deres absurde opførsel ud.

Som nævnt her i artiklen, findes der mange muligheder, som kan være med til at gøre en fødselsdagsfest helt unik. Der er mange gode ideer at hente for eksempel på Internettet. Husk altid, at noget af det vigtigste er at vælge den mad, underholdning og sted, som passer til dig, og dit ønske for denne særlige fest aften.
Få 5 Tilbud På Din Festmusik Indenfor 24 Timer


Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.