Home » Fest

Festmiddag ud af huset

Festmiddag ud af husetSkal du holde fest for dig selv eller fejre en rund fødselsdag for dine nærmeste, er der mange ting, man som vært skal have styr på. Det er jo ikke hver dag, man skal holde en fest, og ofte har du sparet op til den store dag over lang tid.

Derfor vil man også gerne have en god oplevelse ud af festen. Gå altid i gang med planlægningen i god tid. Pas på du ikke påtager dig for mange opgaven selv, da det kan ødelægge din mulighed for at være tilstede med de gæster, du har inviteret og glædet dig til at se.

Vil du selv være tilstede under festen og slippe for køkkentjansen, er det en god ide at bestille maden færdiglavet ude fra.

Du kender selv den vært, der skal passe tilberedningen af maden, samtidig med, at han eller hun render frem og tilbage og skåler med selskabet. Det virker stressende både på værten og gæsterne.

I dag er et nemt og bekvemt at bestille færdiglavet mad ud af huset hos mange Internettet firmaer, og hvorfor ikke gøre det rigtigt og godt, når du nu skal holde fest.
få tilbud på musik til festen her.

Catering er hjælpsomt for dig

Når du som den gode vært og dygtige husmor skal bestille mad ud af huset, skal du et eller andet sted gå på kompromis og erkende, at selvom du er en dygtig kok, kan det nogle gange være bedre at lade andre gøre arbejdet.

Med udgangspunkt i mottoet: mad med sjæl, kan du gå på jagt efter det rette firma og menu på for eksempel Internettet. Se efter hvordan kokken vægter kvaliteten, tilberedning, og hænger menuen sammen med, at maden skal transporteres til feststedet, hvordan er råvarerne og så videre.

Du kan altid kontakte kokken og få hjælp til at sammen sætte en menu, der svarer til de krav og forventninger, du har til maden.

I samspil med kokken kan menuen få netop det pift, som du ikke selv havde set var nødvendigt, og for kokken er det ikke besværligt at lave mad til selskaber på for eksempel 100 personer, som det ville være for dig.
Det betyder også, at hvis du ønsker mad, der er veltilberedt, ordner firmaet det for dig, og du kan hermed give dine gæster en unik oplevelse.

Ved kontakt til catering firmaer eller andre der leverer mad ud af huset, skal du være ekstra opmærksom på, at i forstår hinanden rigtigt. Sikrer dig altid aftaler på skrift eller på email og få navnet på den ansvarlige, der skal koordinere din mad bestilling.

Aftal hvornår maden skal være der, om der er service med til servering, hvordan du evt. skal anrette maden, og om hele stege skal være skåret ud, eller om du selv kan klare dette.

Dagen efter skal du have en aftale om hvornår, og hvordan servicen skal tilbage leveres igen.

Sammensæt din egen festmenu

Når beslutningen om mad ud af huset er taget, skal du i gang med at vælge menuen. Der er stor forskel på, om det er en menu til et frokostselskab, barnedåb, bryllup, konfirmation, sølvbryllup eller en børnefødselsdag.

Ønsker du en stege buffet med lækre salater og kartofler, passer det næppe til en børnefødselsdag, men til konfirmation eller fødselsdag er sådan et valg perfekt.

Når du nu ikke selv skal lave maden, kan du jo også tænke lidt mere alternativt og spændende. Hvorfor ikke lave en temafest med for eksempel italiensk mad og vin, noget lækkert brød og mange små lækre tilbehørs ting. En fest for det voksne publikum vil klart opleve dette, som stemnings skabende og sætte gang i snakken.

Du kan også vælge at få tapas. Tapas kan tit være uoverskueligt til mere end 5 personer, da det kræver meget forberedelse af de små retter, og selve måden tapas præsenteres på gør det unikt.

En 9 retters menu er ikke et problem, når du får det ude fra. Tapas er pr. definition mange små lækre retter eller delikatesser, som kommer fra det spanske køkken. Det består af lækre appetit vækkere, og de mange små retter ud gør til sammen et helt hovedmåltid. til Tapas er det lækkert med en skøn itaiensk vin, og her kan du finde et stort udvalg, af de bedst italienske vine her.få dit eget barsæt

I samme stil kan du lave en dessert buffet med små appetit vækkere. En tapas menu kan for eksempel bestå af en lækker hummersuppe, serveret i de fine cognac glas du har gemt langt væk inde i skabet, små brød stykker med foskelligt fyld, små tærter, hele ovnbagte tomater med pesto, blinis med røget laks, chorizo skiver med ostecreme, fiskeroulade, pasta med gorgonzola og meget andet.

Alt dette er selvfølgelig meget tidskrævende og besværligt, men for et firma med mad ud af huset, er det ikke noget problem. For dine gæster er det mad, der går lige ind, og dette vil gøre din fest rigtig god.

Afslutnings vis vil jeg sige at mad ud af huset er nemt og bekvemt og ofte af høj standard, men se dig for og lyt til anbefalinger fra venner og bekendte.

Nogle firmaer har et blakket ry, og en dårlig mad oplevelse er sjældent uden grund. Se dig derfor for, og tag ikke det billigste firma du kan finde. Du ved jo nok at pris og kvalitet altid hænger sammen.
find musik til festen, som helt sikkert vil skabe den rigtige stemning for dig og dine gæster her.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.