Home » festmad

Festmad til børn

Fester og fødselsdage behøver ikke at være ens betydende med, at børnene bliver proppet med søde sager eller mad, som de slet ikke kan lide. Derimod kan man nemt og hurtigt få frugt og grønt, ind i maden til festen, sammen med gode og sjove oplevelser, og herved fjerne børnenes opmærksomhed fra slik og kager.

Statistikken viser, at børn generelt får for meget sukker. 60 % af danske børn får alt for meget sukker, men det er ikke ensbetydende med, at man skal være hysterisk, når der laves festmad.

I dag findes der mange hjemmesider, som kan inspirere til fest mad for børn, hvor man finder ideer sunde temafester, som børn vil elske. Her finder du forslag til både sjove og fantasifulde lege, opskrifter på sjovt fest mad til børn og bordpynt.

Festligt mad formet som figurer

En børnefødselsdag er altid en sjov og glad dag med fest og farver. Hertil kan man også krydre fest maden, så den passer til børnenes forventninger. Find nogle opskrifter som børnene kan lide og gerne med masser af smag, energi og sundhed i det, og tag børnene med i køkkenet.

Frugt og grønt har det hele i sig, og man kan nemt med lidt fantasi lave en rigtig festlig fødselsdagsfest, hvor frugterne skæres til små figurer, eller brødet udstikkes til dyr eller pirater. Kun fantasien sætter grænser, og pludselig er den sunde festmad, meget mere festlig. Dit barn vil huske det, og elske selv at være en del af det. Brug blot et tema, og nogle af kagefigurerne eller fri fantasien, og festmaden er billig og skabt til børn.

Gode råd, når børnene er med i køkkenet

Tag altid børnene med på råd, når der skal laves fest mad til børn. Det bliver noget helt andet for børnene, når de selv har haft indflydelse på maden. Bag nogle bogstav boller eller kager, lav fingermader med frugt eller grønt, og blend eventuelt nogle farverige smoothies.

Når børnene er med til at lave mad er der nogle gode råd , som man med fordel kan bruge. Vask altid hænder inden du går i gang med at lave mad, og igen når du har rørt ved rå madvarer, råt kød og rå grønsager.

Det er vigtigt, at lære børnene, at man nemt kan overfører bakterier fra de rå varer til de varer, som skal spises uden varmebehandling. Derfor er det vigtigt, at man holder varerne afskilt. Husk at når maden varmes op, dør bakterierne.

På samme måde skal man huske at vaske knive, spækbrætter og skåle af, når du har parteret eller udskåret råt kød, fjerkræ, fisk og grønsager eller tag nogle rene. Skift karkluden jævnligt, da den indeholder mange bakterier. Gør det med det samme, hvis der er kommet rå kødsaft eller jord på.

Når du tager du børnene med i køkkenet, giver du dem succesoplevelser med at lave mad. Det vil betyde, at maden, som serveres til festen er mere festligt, end hvis du selv har stået og lavet det. Madlavningen bliver hurtigt en hyggelig familieaktivitet.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.