Home » Fest

festlige indslag

Et festligt indslag kan ofte være det, der får gang i feststemningen til din fest. Hvad enten du skal holde bryllup, fødselsdag, konfirmation eller blot en fest i haven for gode venner, kan festlige indslag være sjove og de er med til at skabe en god stemning.


I denne artikel kan du ideer til festlige indslag, som passer til netop den fest, og anledning, som du skal bruge dem til. Husk festlige indslag står i kø og venter på at blive brugt til den helt rigtige fest, og disse er med til at skabe den stemning, du gerne vil have til din fest. Find inspiration til indslag til alle fester, og giv indslaget dit eget personlige udtryk, så du rammer dine gæster rigtigt.Kostumer og udklædning til børn og voksne. Mere end 3500 produkter på lager

sjove og festlige indslag til festen

Underholdning og festlige indslag skal rettes mod modtager gruppen. Er det et indslag til et bryllup, skal det passe til en bred gæstegruppe i alle aldersgrupper, og her skal man holde den romantiske tone i indslaget, for at passe til stemningen til dagen.
Til en fødselsdagsfest er stemningen ofte mere sjov og dermed kan indslagene også være mre humoristiske, komiske og sjofle end til et bryllup. Gæstegruppen er ofte en aldersgruppe til en fødselsdag, så man kan ramme en bestemt gruppe af gæster her.
Når man laver festlige indslag kan man vælge at lave en sang, eller få en sangskriver til at lave en. Man kan også kaste sig ud i en tale, men husk den må ikke være for lang, og der skal være festlige indslag i talen, for at du fanger festens midtpunkt, og holder stemningen oppe. Find et festligt indslag til festen her

Taler kan ofte blive dræbende for feststemningen og ofte kan en tale komme til at virke nedtrykkende for festen, hvis man ikke har forberedt den godt til festen. I dag vælger mange at kombinere en tale med et musisk indslag, eller en sjov festleg, så man kan holde tilhørerne aktiveret i mens.

Ideer til festlige indslag.

I det følgende får du nogle sjove festideer, som kan bruges til mange forskellige anledninger. Brug dem, som du har lyst og tilpas dem den festlige anledning.
1. Skab et minde fra festen.

Denne underholdning er oplagt til et bryllup, en 40 års fødselsdag eller en konfirmation, hvor man ønsker at hovedpersonen sal have et minde med sig fra dagen. Dette indslag går ud på, at man giver et hjerte eller en anden form udskåret i karton, som gæsterne kan skrive på.
Man beder herefter gæsterne om at skrive en hilsen eller et ønske for hovedpersonen og disse samles i en æske eller på et træ i potteplante, som en ønske æske eller træ. Under middagen kan gæsterne skrive sedlerne og inden middagen er slut, giver man æsken elle træet til hovedpersonen eller brudeparret, som kan have dette, som en minde fra festen.
Hvis man vælger at hænge hjerterne op i et træ, kan man bede brudeparret eller fødselaren plante træet i haven derhjemme og hermed vil ønskerne være synligt fremover. Dette indslag kan kombineres med en tale, hvor man kort fortæller om gode oplevelser med hovedpersonen.
2. Lad gæsterne synge.
Skal dit indslag være et sjovt lille afbræk fra en god festmiddag, kan du vælge et sang indslag. Her skal du have alle gæsterne med i indslaget, da alle skal være aktive for at bidrage til feststemningen. Dette er en af de populære feste indslag. Alle gæsterne skal opdeles i hold med tre til fem personer på hvert hold. Hvert hold får en melodi, et tema, et stikord, nogle idéer eller en historie, som de skal digte over på melodien. Sangen de skal skrive skal handle om festens hovedperson.
De forskellige sange samles og kan eventuelt sættes op på projekter. Herefter kan man synge festsange, som hele selskabet har været med til at lave. Sangen er skrevet til hovedpersonen og vil komme til at bestå i 5-6 sjove vers.
For at indslaget skal blive en succes, er det vigtigt, at man fornemmer feststemningen, da den skal være i top til denne form for underholdning. Fællessang indslaget er perfekt til både konfirmation, rund fødselsdag eller et bryllup, da det indeholder gode minder, som gæsterne bidrager med.
3. bordkort indslag
Bordkortene på bordet kan bruges til dette indslag. Inden festen kan man markere bordkortene med et nr. eller en farve under nogle tallerkener. Man kan lægge et tal under tallerkenen eller på bordkortet, og så skal personen under festen have en sjov gave, sige en vittighed, holde en tale på maks. 30 sek., forslå en eller to festlege eller noget helt andet.
Man skal ikke afsløre numrene før selve indslaget sættes i gang. Dette giver en god spontan feststemning til for eksempel en rund fødselsdag.
Man kan også ligge sedler under tallerkenen med beskeder, hvor der står en opgave, en sætning eller andet, som gæsten skal gøre i løbet af aftenen. Disse små sedler er små festlige indslag, som kan sætte gang i festen på en uformel måde.
4. Jepardy underholdning.
Dette festlige indslag kan bruges til de lidt mere formelle selskaber, hvor man under middagen gerne vil have et sjovt indslag. Jepardy kan laves med spørgsmål til gæsterne, som inddeles i grupper. Den gruppe, som kan svare på de spørgsmål de får om hovedpersonen, vinder. Jepardy kan skabe sammenhørighed til festen, hvilket er et godt udgangspunkt for en festlig stemning.
Spørgsmålene skal være om noget hovedpersonen har sagt gjort, oplevet osv. Husk deltagerne skal svare med et spørgsmål, så du skal lave spørgsmålene som et svar. For eksempel kan du på et kort skrive årstallet, for hvornår hovedpersonen er født, og her skal deltagerne svare med spørgsmålet.
5. hyr en tryllekunstner
Noget der næsten altid er en sikker vinder, er at booke en tryllekunstner til en fest. Dette kan bruges til fester, hvor gæsterne er sammensat af flere aldersgrupper. Man kan i dag hyre en tryllekunstner i for eksempel en time, og prisen er ofte lavere, end man forventer.Book tryllekunster online
En god tryllekunstner kan byde ind med flere forskellige former for sjove indslag til festen. Mange gange starter han med et show for alle gæsterne, hvor man bliver tryllebundet, af de tricks han kan byde ind med. Senere kan tryllekunstneren gå rundt ved bordene og udføre tricks ved personerne ved bordet.
Denne form for underholdning koster naturligvis penge men til en rund fødselsdag eller en konfirmation er dette et indslag, som helt sikkert vil samle gæsterne og skabe en sjov stemning.
6. gæt en sko legen.
Til de uformelle fester er dette indslag rigtig sjovt. Det er et sikkert hit tilde fleste fester. Man skal bruge en sæk, og sikre sig, at feststemningen er i top, klar til et sjovt indslag. Legen er nem at stable på benene men giver en god stemning til festen.
Det går ud på at mændene eller damerne til festen, skal aflevere deres ene sko, og ligge den ned i en sort sæk sammen med alle de andre deltageres sko. Legen går så ud på at det andet køn en af gangen, skal tage en sko fra denne sæk, og finde sin bordherre/borddame ude ved bordene.
Dette indslag er sjovt, hvis det er damesko der kommer ned i sækken, da det er lidt lettere at finde den rette person. Hurtigt kan man se gæsterne fare rundt og kigge efter sin borddame eller bordherre og forsøge at finde den manglende sko med en fod.
7. Pingvinfodbold.


Dette fest indslag skal leges forsigtigt, da man kan komme til skade, hvis man er lidt for voldsom eller uheldig. Man skal have 2 hold. Disse to hold skal spille fodbold mod hinanden på 2 mål. Hver deltager skal have en slags “briller” ud af papirkrus for øjnene, hvor de kan se gennem bunden, som skæres væk.
Alle deltagerne spiller med disse kopper for øjnene, og skal spille efter normale fodboldregler. Dette spil er sjovt, og for publikum, er der stor underholdning i det.
8. Hvem kom det fra legen.
Del gæsterne i to hold fra start af. Det ene hold skal bevæge sig et sted hen, hvor hold B ikke kan se dem, eventuelt ind i et helt andet rum. Det andet hold skal bytte tøj med hinanden. Man kan for eksempel bytte briller, sko, trøjer, smykker såsom halskæder og så videre med de andre gæster.
Holdet som er ude skal nu forsøge at gætte, hvilke ting, som er byttet rundt indenfor 5 minutter. En efter en kommer påklædningen tilbage til den rette ejermand, og “puslespillet” falder på plads.
9. Sig som dyret
Hvis du gerne vil have gang i dansegulvet til festen er denne leg rigtig god. Dette indslag kan bruges til den første dans. Man skal bruge forskellige kort med forskellige dyrebilleder på. Der er 2 kort for hvert dyr. Kortene kommes ned i en skål eller pose, og legen går ud på at deltager til festen skal ved ankomst trækker et kort.
Når dansen starter, kan man undervejs slukke musikken og deltagere skal nu sige deres dyre lyd, og skal nu finde sin dansepartner og danse den første dans. Legen er altid sjov og kan hurtigt få mange grin med på vejen når mange personer går rundt imellem hinanden og siger disse sjove dyrelyde.Få 5 Tilbud På Din Festmusik Indenfor 24 Timer


Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.