Hjem » festmad

festlig mad til børn

For børn er maden og de ting, som de indtager, af væsentlig betydning for deres krops evne til at lege, lære og bevæge sig. Den rigtige kost giver barnet mere energi i hverdagen, og herved kan man, som forældre hjælpe barnet med at vokse sig sundt og stærkt.

 

Mangler forældre ønsker at gøre det rigtige for deres børn, og ved godt, hvad der skal til. Ikke desto mindre kan man hurtigt rende tør for ideer til sund mad til børn, og falde ned i den usunde mad verden. Når dagen starter er det vigtigt, at man giver børnene noget brændstof til dagen, som kan give energi til kroppen. En sund og solid morgenmad er afgørende for dit barns koncentrationsevne.

 

Det er vigtigt, for alle mennesker at få en god start på dagen. For at få et familieliv til at fungere, skal alle have energi til dagens udfordringer. En god og energi rig morgenmad giver alle mennesker mere overskud i hverdagen til alt det sjove.

 

Plages man af en trang til sukker kan et godt morgen måltid, også afhjælpe dette. En sund morgenmad består oftest af fuldkornsprodukter, så som havregryn eller rugbrød, og disse produkter mætter godt. Brug gerne noget frisk frugt, eller rosiner i havregrynene eller server rugbrødet med lidt røræg, skinke og tomat. Gør noget ud af maden, da øjnene ofte bliver mætte før maven. Legetøj til aktive børn, find det her.dk

 

Festlig mad med grøntsager til børn

 

Mange forældre oplever, at det kan være svært at få børn til at spise grøntsager, men med lidt kreativitet og nytænkning, kan man hurtigt gøre grøntsager attraktive, og indføre dem i en sund daglig kost. Mange statistikkikker viser i dag, at børn bliver tykkere og tykkere, og lever alt for usundt, og som forældre har vi et ansvar, som skal løftes her.

 

En af de gode ideer, som har fungeret godt i mange familier er, at skrælle gulerødder, og lave små hapser som altid er klar i køleskabet til mellemmåltiderne. At skrælle nogle gulerødder og lave agurkestænger kræver ikke meget af din travle tid, men kan netop være det der gør at slik skålen forbliver tom.

 

Et andet godt råd er at tilberede grøntsagerne på forskellige måder, så børnene fanges af det nye og spændende. Grøntsagerne bliver en succes, når børnene får lyst til at spise dem fordi de er indbydende og friske, klar til at spise.

 

Når børnene er bekendte med gulerødder og agurker, kan man begynde at lave andre grøntsager, som har andre smagsstoffer i sig. Peberfrugter, særligt de røde er søde og lækre snaks grøntsager. Herudover kan man udvide med persillerod og selleri.

 

Et andet godt råd er at servere grøntsagerne sammen med frugter som for eksempel æbler, pærer eller frisk ananas. Lav små skåle, som står klar til at børnene selv kan vælge, lav det inspirerende med sunde mellem måltider.
 

Opskrifter til børn.

 

En god måde at få sund mad med mange grøntsager til børn er sammen kogte retter. Et godt og børnevenligt på sunde opskrifter med mad til børn, er for eksempel at snitte nogle grøntsager fint og tilsætte dem en kødfars eller en gryderet, hvor man ikke umiddelbart kan se dem. Man kan også lave lækre grøntsagesalater med for eksempel finthakket grønkål med æbler. Opskrifter med fintrevne blandede rodfrugter med tørrede frugter, som rosiner eller dadler, kan også falde godt ind hos de yngste i familien.

 

Når man bruger frugt i opskrifterne til børn, får maden en naturlig sødme, som styrker barnets lyst til mere. Bagte grøntsagerne i ovn, holder på alle vitaminer, og kan også være sødlige, hvis man bruger rodfrugter med gulerødder i.

 

Lad altid gerne børnene deltage i madlavningen, da maden bliver mere nærværende for børnene og de oplever det som deres egene opskrifter. Start med at tage dem med ud at handle ind og lad dem hjælpe til med madlavningen.

 

Gode råd til sund mad.

 

Som forældre er det vores ansvar at tage ansvar for dit barns udvikling og vægt, og du skal være forbillede i forhold til at videre give sunde vaner til dit barn.

 

1. sørg for at få motion ind i hverdagen, hver dag. Lav forskellige lege, hvor i bevæger jer sammen på en sjov måde. Tegn evt. en hinkerude på fliserne, og hop fra firkant til firkant eller lav en hoppe tur.

 

2. lav slikskålen om til en indbydende skål med frugt og grønt.

 

3. vælg sunde råvarer, når du handler og tag børnene med i supermarkedet.

 

4. gå en tur før eller efter aftensmaden og sluk for tv’et

 

5. drik vand til maden.

 

6. få nogle sunde, gode søvnrytmer, så alle har overskud og energi til dagens udfordringer.

 

7. server maden på små tallerkener, så man automatisk spiser mindre.

 

8. hav altid mellemmåltider klar i køleskabet, af den sunde model.

 

9. sørg for at der spise ved bordet, og ikke foran tv eller computeren.

Skriv en kommentar!

Skriv en kommentar nedenfor, eller trackback fra din egen hjemmeside. Du kan også tilmelde dig disse kommentarer Via RSS

Vær sød. Ordentligt sprog. Hold dig til topic. Ingen spam.

Du kan bruge disse tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne blog bruger Gravatars. Vil du have dig eget billede ved din kommentar? så opret en bruger på Gravatar.