Home » Sommer, Uncategorized

Fest i haven

Fest i havenNår man skal have fest i haven kan man tage chancen, og håbe på solskin, og sommervejr. Dette kan dog være en stor chance at tage, særligt i det danske sommervejr, og derfor kan det være en god ide at finde en mere sikker løsning, som kan sikre tørre gæster, selvom det måske siler ned. Man kan i dag ofte finde billige festtelte, eller have pavilloner til overkommelige priser og i størrelser, som kan rumme selv den største fest.Book underholdning online

Gode råd til leje af festtelte og tilbehør

Prisen for leje af festtelte går oftest fra de billigste og mindste telte fra få tusinde kroner, og helt op til 55.000 kr. for de helt store festtelte. Prisen er afhængig af, hvor meget bestiller med, og hvor meget man selv vil ordne omkring opsætning, leje af borde og stole, samt evt. leje af fast gulv til teltet.

Det kan være svært at vide, hvor stort et telt, man skal bruge, men regn med at der går ca. 2 kvadratmeter pr. gæst, for så er der også til buffeten og et dansegulv. Lad være med at sidde som sild i en tønde, for at spare et par hundrede kroner, det vil kun gøre at gæsterne ikke kommer op og danser, og går rundt mellem bordene.

Husk altid at undersøge, de gældende sikkerhedsregler, og overhold dem. Du har ansvaret for gæsterne, og hermed er det vigtigt, at du sikrer dig, at festteltet er EU-godkendt med tegnet EN 13 782. Det betyder blandt andet, at festteltet er modstandsdygtig for regn, og vindhastigheder på 100 kilometer i timen. Når festteltet skal rejses, er det en god ide, at bruge jordspyd på ca. 1. meter, som følger med, når det lejes.

Fugt og kulde kan ødelægge feststemningen, så det er altid vigtigt, at klodse gulvet op, og det skal være ca. 15 cm over jorden. Herved kommer der ikke vand og kulde ind neden fra under festen. For at varme teltet kan man bruge en gasovn, men vær forsigtigt og opmærksom på, hvor den placeres i teltet. I følge loven må man bruge 5 CE-godkendte gas katalysator ovne i et telt og ikke flere

Når du lejer et festtelt, skal du se dig godt for, og undersøge firmaets renomme. Få altid alle aftaler på skrift, og klag med det samme, hvis der er mangler eller skader på det leverede. Uden en skriftlig aftal, har du ingen rettigheder, og det kan blive en træls oplevelse. I den skriftlige aftale, skal der står, hvad der er bestilt, telttype og størrelse, samt hvornår det bliver leveret, sat op og afhentet igen.

Grill i haven og kolde fadøl

Det er en super god ide og servere helstegt Pattegris til en havefest. Når man griller en helstegt pattegris opstår der hygge omkring grillen, og både vært og gæster nyder synet af den hele pattegris, der bliver stegt over kullet, mens man nyder en velkomst drink eller en kold øl.

Hvis man ikke selv vil stå for tilberedelsen af grisen, kan man bestille en kok eller slagter, som mod et mindre gebyr kan komme ud og tilberede grisen for dig. Priserne på en helstegt pattegris varierer, alt efter om man selv vil tilberede den fra ca. 80 kr. pr. kuvert, til ca. 150 kr. pr. kuvert, hvis man ønsker en kok eller slagter, skal tilberede grisen. Hertil kan man ofte for et tillæg på ca. 50-80 kr. købe alt tilbehøret til grisen, så man ikke selv skal stå i køkkenet, og ordne en masse.
En helstegt pattegris kan tilberedes på under 5 timer i en grill, som er lavet til formålet. Når bestiller grisen, kan man få råd og vejledning til, hvordan man udskærer grisen, hvis man har valgt selv at stå for det hele. Ellers vil slagteren oftest gøre det for dig på stedet, mens gæsterne står, og udvælger deres stykke kød.

Udover heltstegt pattegris, er det i dag utrolig populært at stege andre slags kød i grille også. Mange vælger i stedet for grisen at servere vildsvin eller lam, som helstegt, og dette er også meget velegnet til en havefest. Du kan selv vælge, hvilket dyr du vil grille, og vælg altid det kød, som du selv, har mest lyst til at spise.

Til helstegt pattegris mener mange, at der hører sig et kold fadøl til. Skal du gå hele vejen, er det nemt og billigt at leje et fadølsanlæg, og serverer kolde øl til gæsterne, mens de nyder hinandens selskab, og stegens duft. Det vil uden tvivl skabe glæde til havefesten, og tema vil være fuldført. En god havefest udgøres altid af god mad, grill, fadøl, musik og fest til den lyse morgen. Hav en god have fest.
Dekorationsshoppen


Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.