Home » Ideer til ferier og sjove oplevelser

Ferie ved Sortehavet med fly

De kendte feriesteder ved Sortehavet er Golden Sands og Sunny Beach. Disse er blevet nogle af Europas nye ungdomssteder, og kan opleves, som et modsvar til Ibiza. Sortehavets kyster byder dog på andet end fest og farver, og er man til smukke og fredelige steder, hvor man kan nyde strand livets glæder ved noget af Europas bedste badevand, er en ferie ved Sortehavet ideelt.

Oplevelser ved Sortehavet

Udover nogle lækre sandstrande, kan man langs Sortehavet finde kulturelle oplevelser og et fristende caféliv. Sydkysten oser af hygge og landsbyidyl, og er ideelt til en rolig, romantisk ferie ved Sortehavet.

Nesebâr er et levende museum, som stolt fremviser den bulgarske kultur med gamle kirker og fredede huse. Her kan man spise sin mad til lyden af bølger og nyde en uforglemmelig havudsigt.
Sortehavet tilbyder alt, hvad feriehjertet begære, og det til en overkommelig pris.

Varna er den største by ved Sortehavet, og her kan man finde gode shopping muligheder i byens modebutikker, gallerier og historiske bygninger. Ud over shopping kan man nyde storbyens trendy cafeer og natteliv på barer og diskoteker.

Byerne langs Sortehavets kyster er præget af små fiskerbyer, som vågner op til dåd om sommeren.
Er man til en oplevelsesrig ferie kan man finde fugtige løvskove i Strandzha Naturpark, som indbyder til flodsejlads og jeepsafari.

Strandzha Naturpark er en unik oplevelse, og her kan man se sumpskildpadder mens
fuglene skræpper. En jeep tur til naturparken er en stor oplevelse, som man ikke skal snyde sig selv for. Før i tiden blev Strandzha opfattet som et mystisk sted. Arkæologer har fundet forhistoriske offersteder, tempelruiner og gravpladser.

Strande ved Sortehavet

En ferie ved Sortehavet kan byde på ikke mindre end 378 km kystlinje. Den bulgarske riviera har nogle af Europas bedste sandstrande, og man være rimelig sikker på godt vejr, da bulgarerne har dobbelt så mange solskinstimer som i Danmark.

Sunny Beach er nok den mest kendte strand i Bulgarien. Mange unge mennesker rejser til Sunny Beach for at nyde de lækre strande og det vilde natteliv. Stranden er næsten seks km lang, og dejlig bred, og den ligger godt i læ inde i en bugt. Strandene i Sunny beach er børnevenlige, fordi der er lavvandet, og generelt er sikkerheden og vandkvaliteten i top her.

Golden Sands betyder gylden strand, og denne strand finder man i grønne omgivelser. Stranden er knap fire km lang, og byder på et gyldent sand. Golden Sands har et markant kuperet terræn med mange skråninger og naturlige bevoksninger som baggrund. Udover lækre bademuligheder kan man også finde gode tilbud om vandsport, beachvolley og andre aktiviteter.

Albena er et knap så kendt ferieområde ved Sortehavet, men her finder man nogle af de bedste familiestrande. Langs strandene i Albena kan man i ro og mag nyde en øl eller et glas vin, mens solens sidste stråler spejler sig i Sortehavet. For børnefamilier er Albena det bedste valg, og dette ikke kun, fordi der er en rolig stemning, men også fordi man kan gå langt ud i vandet, før det bliver dybt.

Fakta om ferien ved Sortehavet

Man kan ofte rigtige, billige charterrejser til Sortehavet, og sommeren igennem har de store charterselskaber ugentlige, direkte flyvninger til Burgas/Varna på Sortehavskysten. Priser svinger, men kan nogle gange fås helt ned til 1.000-1.500 kr. og opefter. Der kører lufthavnsbus ind til byerne, og herfra kan man nemt komme med offentlig bus til alle de store feriesteder på kysten.

Kystvejen er i god stand, og man kan godt køre i bil på egen hånd. Den offentlige transport foregår med bus og er rigtig god. Taxa er billigt, men man kan nemt blive snydt af de smarte chauffører, som ofte tager ekstra af turisterne.

Bulgarien er medlem af EU, og man skal derfor medbringe et gyldigt pas. Valutaen hedder leva, og en leva svarer til cirka 4 kr. Det er nemt at finde hæveautomater til kreditkort.

Når man er på ferie, er det altid vigtigt at have en rejseforsikring. Der er kommet nye regler og nu bliver man ikke dækket af sygesikringskortet på samme måde mere. Eventuelle udgifter til lægebehandling bliver stadig dækket af det gule sygesikringsbevis, ved ferier i Bulgarien. Sørg altid for at købe en privat rejseforsikring, så eventuel hjemrejse er sikret ved uheld og skader.

Det anbefales at drikke vand på flaske, som oftest stammer fra bulgarske kilder. Vandet fra vandhanen er dårligt og kan give anledning til turistmave.

Bulgarere har ikke påklædnings krav og topløs badning er efterhånden blevet accepteret på de store feriecentre ved kysten. Når man besøger kirker og klostre, skal man dog ikke have korte bukser, bare skuldre og bare maver.

Bulgarien er ikke voldsomt præget af kriminalitet mod udlændinge, men tag altid dine forholdsregler, og gå ikke ned ad mørke sidegader om aftenen. I områder med mange turister, skal man dog være opmærksom på trick- og lommetyve.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.