Home » Ideer til ferier og sjove oplevelser

Ferie på Sicilien

Sicilien byder på mange oplevelser. Her finder di en skøn, varieret natur, et indbydende hav og flotte strande, samt byer med fascinerende historier fra de store klassiske græske og romerske kulturer. Du kan også opleve de smukke kirker og slotte, som i dag vidner om en tid, hvor Sicilien var en afgørende magtfaktor i middelhavet.

Sicilien kan for dig som ønsker en ferie her byde på et imponerende udvalg af livets store glæder, som udtrykkes i en symfoni af dufte, farver og lyde. Man finder et skønt middelhavs klima på Sicilien. Her vil det dejlige vejr, blive kombineret med de skønne, gamle olivenlunde, de blomstrende mandel træer, og duften af appelsin- og citronblomster. Alt i alt en harmoni, som skaber en dejlig helhed, og hermed adskiller Sicilien fra resten af Italien.

Sicilien er en spændende ø med mange fascinerende byer fra barok tiden. Her finder du pulserende storbyer, blandet mellem høje bjerge med store skove, livlige markeder med et enestående udvalg af råvarer, helt fantastiske vine og det autentiske italienske køkken samt det skønne blå hav, som gør denne ø til en uforglemmelig oplevelse.

Sicilien med historiske briller

Sicilien er præget af en spændende historie og har siden tidernes morgen været præget af mange forskellige folkeslags indflydelse. Grækerne var nogle af de første der valgte at bosætte sig på øen, og dette betød, at der blev indført grene fra den græske kultur og levevis.

Romerne fulgte hurtigt efter og satte også deres præg på Sicilien. Herefter fulgte en periode, hvor Byzans overtog kontrollen med øen. I de efterfølgende århundrede fulgte perioder, hvor Sicilien på skift blev domineret af kulturer med arabisk, normannisk, fransk og spansk dominans.

Det er ganske få områder i middelhavet, der som Sicilien kan byde på en så enestående og varieret række af historiske begivenheder. Du vil uden tvivl opleve de historiske aner i Palermo, som er en vidunderlig kulturby, præget af blanding af normanniske islæt, og her tilføjet arabisk præg. Dette bliver på forunderlig vis kombineret med spanske arkitektoniske udtryk, mange spændende markeder, små parker og en atmosfære der kan opleves som næsten kaotisk men dog fascinerende.
Mange af de lidt større byer på Sicilien er imponerende barok byer som i høj grad er præget af, karakteristiske gader og små piazzaer omgivet af dejlige landskaber. Du vil opleve af disse byer med deres antikke rødder, og charmerende områder giver et helt unikt historisk sus.

Midt på øen kan man opleve vulkanen Etna. Denne vulkan er stadig aktiv i perioder, og er et særsyn for de fleste turister på Sicilien. I hjertet af Sicilien i næsten 700 meters højde kan du opleve små byer med elementer fra middelalderen, barokken og atmosfærefyldte gader og stræder.

Oplev den skønne natur på Sicilien

En ferie på Sicilien kan for dig som elsker varmen og badning byde på det bedste af det bedste. Her finder du helt unikke kridhvide sandstrande, krystalklart hav, klippebadning og smaragdgrønne grotter. Mulighederne for at finde spændende bademuligheder på Sicilien er mange, og du kan finde dem både langs kyststrækningerne og på de mange småøer, der ligger ved øens nordøstlige.
Sicilien byder på et varieret og skønt landskab, som på utrolig vis viser sæsonernes skift. Vinmarker præger skråningerne flere steder, og vinene er helt unik her.

Det sydøstlige hjørne af Sicilien er præget af de smukke skovklædte Monte Iblei bjerge. Landskabet her er præget af bakker med vinmarker, olivenlunde, mandel træer, og citrus træer. Langs kysten mod vest finder man unikke lange brede sandstrande, som prydes af det krystalklare hav, der uden tvivl vil indbyde til en forfriskende dukkert på en mild forårsdag eller en varm sommerdag.

Den nordlige del af Sicilien er i stort omfang præget af de bagvedliggende Monti Nebrodi bjerge, som er 1.817 meter høje. Bjergene er store skovområder som brydes af enge, søer og mindre landsbyer.

De såkaldte Madonie bjerge byder på flere skovområder og flere hyggelige og spændende byer, som fx Petralia Sottana og Petrali Soprana, Collesano og Gangi. I højderne bag Palermo finder man flere arealer med vinmarker, frugtavl og grøntsager. Ficuzza skoven er en stor oplevelse, og der findes flere fascinerende drypstenshuler og karakteristiske byer i dette område.

Sydkysten byder på spændende og ofte øde kyst strækninger, hvor man kan være helt i fred. Landskabet er ikke så præget af højdeforskelle som andre områder på Sicilien er det, men her finder man mere det skønne ferieområde som kan tiltrække enhver solohungrende turist.

Den centrale del af Sicilien, er præget af store højder, og kan virke som et barskt område, for os der ikke er vant til bjerge og stejle klippeskråninger. Her finder du endeløse hvedemarker, som bryder gennem landskabet, og der kan være langt mellem de grønne områder, alt afhængig af, hvor du befinder dig.

En ferie på Sicilien kan altså byde på det meste, man kan forvente sig af en ferie. Hvis du ønsker en ferie, hvor du kan få oplevelser kombineret med badeferie på helt unikke sandstrande er Sicilien svaret. Palermo, som er en af de kendte byen på Sicilien, er et godt udgangspunkt for din ferien, men søger du de hvide sandstrande skal du søge sydkysten.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.