Home » Ideer til ferier og sjove oplevelser

ferie på kreta på egen

Kreta er en ø, som i sommerhalvåret er velbesøgt, på grund af sin 1000 kilometer lange kystlinje, som bugter sig hele vejen rundt om ferieøen. I smalle bugter og ved halvøer, finder man et væld af bløde sandstrande langs det smukke blå Middelhav.
De lækre strande, den skønne kultur og ikke mindst det behagelige klima, gør Kreta til en af de fineste feriedestinationer i verden og dette er med til at gøre Kreta til et af de mest populære feriemål i dag. Kreta er en ø med alt til dig, som gerne vil have en badeferie, kombineret med oplevelser af historisk karakter. Øens historiske betydning vidner om et hjemsted for den minoiske civilisation med vigtige arkæologiske fund på Knossos, Phaistos og Gortys.
Kreta er den største ø i Grækenland, og faktisk den femte største i Middelhavet. Øen er på mere end 8.000 kvadratkilometer i areal, og der er mange opdagelser at finde her i ferieparadiset med ferie skatte. I denne artikel får du en præsentation af de vigtigste byer, strande, ferieområder, og ikke mindst oplevelser, som man kan finde på en ferie på Kreta.
RejseGear.dk


 

Ferieoplevelser på Kreta

Hvis ferie skal indeholde mere end blot lækre strande, skal du helt sikkert rejse til Kreta næste gang. Denne græske perle, ligger midt i middelhavet og her kan man slappe af i den kretensiske sol, nyde duften af orangeblomst og jasmin, og en kølig rød vandmelon og et glas iced raki på terrassen om aftenen.
På Kreta kan man opleve naturen udfolde sig, fra lækre strande og kyststrækninger til majestætiske bjerge, der stiger op i øens centrum. Nogle af de store bjerge, som bliver besøgt af turister hvert år er de hvide bjerge, Psiloritis, Dikti. Her kan man vandre gennem dybe kløfter og ender i frodige dale. Dette er en fantastisk oplevelse, for dig som er vandrevant, og vil have en smuk naturoplevelse på Kreta.
Smartsunwear.dk Alt i solsbeskyttelse til ferie & fritid

olivenlund
Når man tager rundt på den græske ø, hvad enten man selv lejer bil eller tager med et bureau, kan man opleve, hvordan landskabet ændrer sig konstant. Til tider er der barske og golde bjerge, og derefter skovbevokset og blide dale. Et sted er der kyststrækningen dækket af utilgængelige klipper, og kort derfra er der endeløse sandstrande eller grus strande. Kreta er en stor selvmodsigende, og dette er med til at gøre øen spændende.
På Kreta kan man opleve en helt utrolig forskelligartet vegetation. Her er alt lige fra oliventræer, appelsinlunde, vinmarker og køkkenhaver. Man kan gå rundt mellem duftende buske, og vildtvoksende oregano, merian og timian krydderier, som vokser i klippefyldte områder.
En af de helt store turistattraktioner på Kreta er Knóssos. Knóssos er en ruin, som vidner om den minioiske kultur, som fra gammel tid har præget kulturen på Kreta. Her går man mellem fornemme, kongelige værelser, underjordiske kloaker og brolagte gader.
Knóssos er mere end 3.500 år gammelt og et af kretas største paladser. Knóssos ligger syv km syd for byen Iraklon. Man kan nemt komme her til med bybus, eller man kan bestille en guidet tur derop med sit rejseselskab. Er man i egen bil, er der godt med p-pladser ved ruinerne. græsk ruin
Samariá-kløften er en anden seværdighed, som er en stor oplevelse på Kreta. Dette er Europas ældste kløft. Samariakløften er en stor oplevelse, og en fantastisk vandretur gennem kløftens vilde blomster, store pinjetræer der dufter af harpiks, og store klipperstykker til alle sider.
Mange rejseselskaber har guidede vandreture gennem Samaria Kløften, og disse ture er helt specielle. Når man vandrer gennem dalen, med en skyfri himlen, og kan opleve føler man sig i live. Samaria Kløften er 18 kilometer lang, og man vandrer fra 1.200 meter i begyndelsen til 0 meter ved endestationen.
Her når man havet og de sorte sten på stranden ved Agía Rouméli. I den forladte landsby Samaria, kan man få frisk rindende kildevand fra Samaria kilden. Samaria kløften ligger i Hania-provinsen, og det anbefales, at man tager en guidet tur gennem kløften, for at få alle oplevelser med.
Sendóni Grotterne er en tredje oplevelse på Kreta. Dette er en af Kretas smukkeste grotter, og man kan her opleve en tur 500 meter ind i bjerget. Luften i grotten er kølig og klam, og her er en høk luftfugtighed da udluftning mangler. Inderst inde kan man opleve, hvordan drypstenene changerer i røde, blå og grønne nuancer. Grotterne ligger ved landsbyen Zoniana, i Réthymnon.
En anden smuk slugt er Thériso-slugten, som har nogle af de mest fantastiske frugttræer. Man vandrer her mellem høje skrænter på begge sider, med fåreflokke langs siderne og med store, gamle træer op af skrænterne. På turen gennem Thériso-slugten kan man oplevesmå, gamle landsbyer omgivet af olivenlunde, vinmarker og appelsin-, citron- og mandarintræer. Ved at dufte til bladene kan man selv bestemme, hvilken slags frugt træet bærer.
Der findes mange olivenlunde på kreta og det største oliven træ finder man ved Ano Voúves. Dette gamle oliventræ er 4000 år gammel, og er 13 meter i omkreds. Synet af dette enorme oliventræ er helt unikt, og i midten af Oliventræet er midten, og der er plads til mindst et barn derinde.Grækenland
Agía Triáda-klostret er en Italiensk inspiration på Kreta, som tiltrækker mange turister hvert år. Agía Triáda er bygget op som en borg, og man kommer ind på klostret gennem en stor port med mange ornamenter. Alt på klostret er lavet i sandfarvede sten, som skifter glød med solens gang. Historien bag Agía Triáda-klostret er, at det blev bygget af en veneziansk familie i 1600-talle.Smartsunwear.dk Alt i solsbeskyttelse til ferie & fritid

Regioner på Kreta.

Kreta er opdelt i 4 regioner, som er meget særprægede på hver deres måde. De hedder Chania, Rethymno, Heraklio, Lassithi. Fælles for de fire regioner er, at man kan opleve Kretas skønhed over det hele, lige fra stejle klipper til lækre sandstrande i mellem.

ferie i Chania

Beliggende på vestkysten af Kreta, finder man Chania regionen, og her er hovedbyen Chania. Mange turister tager på ferie i Chania, som er den mest bjergrige del af Kreta. I denne region kan man opleve den imponerende masse af De Hvide Bjerge, som er omkring 40 km lang.
Den nordlige side af landet, som har et indbydende hav, og løber ud i i tre halvøer. Den nordlige del er nyere for turister, så denne del af øen er mere befolket. Her finder man moderne, veludstyrede hoteller med venligt personale.
Chania er hovedstaden i Chania regionen, og den næststørste by på Kreta, med en befolkning på 60.000 indbyggere. Chania ligger langs den nordlige kyst på øen, omkring 55 km vest for byen Rethymnon og 135 km fra byen HeraklionSmartsunwear.dk Alt i solsbeskyttelse til ferie & fritid
Den smukke by Chania har gennem tiden bevaret sin oprindelige karakter, på trods af den hurtigt voksende turistindustri. Chania er en malerisk by og er kendt for sit rige kulturliv. Chania området har mange hoteller i alle kategorier.her kan man også leje lejligheder og vandrerhjem.
Den gamle bydel i Chania er præget af mange restauranter og værtshuse, barer og natklubber. Nattelivet i Chania er attraktivt, og har åben hele natten.
Der er to dejlige strande meget tæt på den gamle byde i Chania som er Koum Kapi mod øst og Nea Hora mod vest. Herudover er der uden for byen mange lækre kyststrande.
Generelt er Chania en stor og moderne by, der har en imødekommende befolkning, og man føler sig altid velkommen her. Chania er en af de flotteste byer i Kreta, med vidunderlig huse, parker og torve, placeret mellem farverige bygninger. Her er et sort marked i byens centrum, og mange rolige offentlige haver, ved siden af markedet, er ideelle for dem, der søger skygge og ro i.
Den gamle by fører til havnen, hvor man om aftenen kan nyde synet af de mange både, som ligger til kaj. Chania kan være udgangspunkt for en ferie i det vestlige Kreta, hvor man kan opleve en del af øen med storslået natur.

Rethymnon

Rethymnon er den tredjestørste by på Kreta og her finder man feriebyerne Adele og Platanes. Rethymnon er vlbesøgt og turister nyder de smalle gader og stræder, som snor sig mellem charmerende huse bygget i veneziansk, tyrkisk og græsk stil.
I Rethymnon er der en lille, hyggelig fiskerhavn fra 1200-tallet og nær havnen finder man det imponerende venetianske fort Fortezza, der i dag er Rethymnons arkæologiske museum. Når man vælger en ferie i Rethymnon, kan man finde sandstranden allerede inde i byen. Den er 12 kilometer lang og her er en skøn strandpromenade, man kan gå aftentur ved.

Ved havnen i Rethymnon er der mange caféer og restauranter, som ligger helt ned til vandet og fiskerbådene.På samme måde er der et livligt natteliv i Rethymnon. Man kan bruge timer på at gå i de smalle gader og nyde den gamle bydel, som er en stor seværdighed i sig selv. strande på Kreta
Rethymnon er en middelhavsby, som er kendt for sin renæssance arkitektur, venetianske fæstning, museer og sandstrande.Smartsunwear.dk Alt i solsbeskyttelse til ferie & fritid

Heraklion

Kretas hovedstad er Heraklion, og opstod i 824, hvor araberne lavede en fæstning efter at have erobret Kreta. Regionen Heraklion har et 2011kvadratkilometer stort område. I Heraklion er der 295.000. Klimaet i regionen er godt med solskin det meste af året og mange skal holde ferie her, hvis man vil nyde synet af det store bjergområde, som præger området.
Det kan abefales at man lejer en bil, eller motorcykel og tager en tur ud i regionen og oplever den på egen hånd. I Heraklion regionen er der man betagende seværdigheder, som især naturelskere, vil nyde. Her finder man grotter og drypstenshuler, som for eksempel Kamares i Zaros og små, hyggelige landsbyer med dejlige sandstrande.
Historien er høj aktuel i Heraklion, og når man går rundt i byen, får man en helt særligt stemning. Centrum er stedet med cafeer, butikker og restauranter, og her kan man nyde en kop græsk kaffe ved springvandet “Lions”, der blev bygget i 1628 af den venetianske guvernør Morozini.

Lassithi

Regionen Lassithi finder man i den østligste del af Kreta. Områdets hoved by er den dejlige kystby Agios Nikolaos. Dette er en hyggelig by, med en malerisk havn, hvor små fiskerbåde flyder rundt. Området er særligt attraktivt for turister, som ønsker resorts med moderne faciliteter.
I Lassithi kan man finde maleriske bjergrige landsbyer, hvor den traditionelle kretensiske livsstil stadig kan ses. Lassithi er området med de fantastiske strande. Man finder mange små byer, turistede og travle kystnære resorts og maleriske bjergrige landsbyer, og dette gør lassithi til et populært feriemål.
Strandene i Lassithi er pragtfulde, og kan findes på kysterne i regionen ved Lassithi by. Det kan anbefales at prøve den unikke Vai Beach, som har en utrolig palmeskov, et azurblåt hav, og gyldent sand. Mere vidunderlige strande er tilgængelige, hbvis man besøger områderne ved Makrigialos, Istros, Pahia Ammos.
Den væsentlige del af nattelivet i præfekturet Lassithi Kreta er koncentreret i hovedstaden i præfekturet, Agios Nikolaos og i de livlige badebyer Sitia, Elounda, Neapolis, Ierapetra og Makrigialos.
Moderne barer foreslår alle slags atmosfærer og musik samt natklubber opholder åben indtil daggry er tilgængelige i disse steder.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.