Home » Ideer til ferier og sjove oplevelser

Ferie med hund i Danmark

Tanken om, at familiens dejlige hund, skal lukkes inde i en hundepension, kan være med til at gøre feriestemningen sur og træls, hos mange kæledyrs ejere, ikke mindst blandt børnene.
Den allerbedste løsning på dét problem, vil være at tage kæledyret med på ferie, og dette kan heldigvis lade sig gøre mange steder i Danmark.

Skal man på ferie i Danmark og ønsker at få sin hund med, skal du ikke lade dig hindre af besværlige regler. Rejser i rundt i landet med tog eller bus kan man også have hunden med.

Små dyr, kan transporteres i en taske, og disse vil ofte kunne rejse gratis med tog og bus i Danmark, dog skal hunde i snor betale en barnebillet.
I toget kan du finde tydeligt markerede områder, hvor hunde er tilladt. Hvis I holder ferie i højsæsonen kan det dog være en god ide at reservere pladsbillet til hunden.

Nyd ferien med din hund. Mange danskere oplever hurtigt at ikke er noget problem at have sin hund med på hotel eller kro i Danmark. Faktisk er det tilladt at have hund med på ca. 700 steder og mange hunde elskere har god erfaring med dette. Se de mange gode last minute tilbud på poolhuse fra Luksushuse.dk

Dog er der et par gode råd, som er værd at huske, når du booker overnatning med hund:

  • Du skal altid informere om at du har en hund med, og sikre dig at dette er tilladt.
  • Om muligt så book et lejlighed eller værelse i stueetagen – så hunden har mulighed for at komme ud og tisse.
  • Mange steder koster det ikke noget at have hunden med. Andre tager et symbolsk engangsbeløb, fordi det vil kræve lidt ekstra rengøring, det medfører.

Husk at informere på døren med et ”Forstyr ikke” skilt, hvis du tager fra hunden, så der ikke pludselig kommer fremmede ind til den. Det bedste er selvfølgelig ikke at efterlade hunden alene, da mange hunde bliver utrygge på fremmede steder.

Når hunde er velkommen på hotellet eller i feriecenter er de ofte også velkommen i restauranten. Her er det en god ide at vælge et bord ude i siden, så hunden uforstyrret kan ligge og slappe af under bordet, mens du nyder middagen.

  • Hav altid foder samt vand- og madskål med hjemmefra.
  • Tag et gammelt håndklæde med hjemmefra til hunden.

Andre ferieformer med hund i Danmark

Hvis i ikke er til hotel eller kro ophold, kan det være ideelt at booke et feriehus, og dette er også ideelt for hunden. Ofte giver et feriehus masser af plads til hunden. Små og store kæledyr er efterhånden velkomne hos de store feriehusudlejere, og nogle steder koster det ikke noget at have hund med. Spørg bureauet når du bestiller feriehus.

En ferie i danmark er for mange hunde elskere en naturskøn oplevelse og dette elsker hunde. Overalt i naturen gælder hovedregelen at man skal følge skiltningen, som viser, hvor hunde skal føres i snor, eller om du må have den løs. Er der ingen skilte, må hunden i regelen ikke løbe frit.

Du kan også finde de perfekte og særlige hundeskove, hvor hundene kan løbe frit uden snor. Disse skove er gode mødesteder både for dyr og mennesker. Husk, hunden er løs på dit ansvar! I Danmark finde du 86 hundeskove. Ofte er hundeskovene afgrænsede skovområder med et lille dyreliv. Du finder dem oftest ved tæt bebyggede boligområder, hvor det ellers ofte kan være svært at finde et velegnet sted at slippe hunden løs.

For badestrande gælder det som hovedregel, at du skal holde hunden i snor i sommerperioden, mens de kan løbe frit mange steder fra 1. oktober til 31. marts. Enkelte strande tillader slet ikke hunde på stranden, og dette skal du holde dig orienteret omkring. Det vil altid fremgå af skiltning. Og husk så lige en lille plasticpose til at samle hundens efterladenskaber op i. Se de mange gode last minute tilbud på poolhuse fra Luksushuse.dk


Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.