Home » Ideer til ferier og sjove oplevelser

Ferie i Sverige

Sverige er et af Danmarks nabolande, og dette skønne nordiske land, har et stort og enestående naturskønt land med masser af oplevelser. Der bor 9 mio. mennesker i Sverige og Sverige er Vesteuropas 3. største land, så her er plads til alle. Sverige er unik og faktisk er mere end halvdelen af landet er dækket af skov.

Man kan finde flere forskellige former for ferie i Sverige, alt efter hvad man ønsker at opleve. Her er både storslået natur, et helt specielt nordlys, og storbyer, som har en masse at byde på. Herudover kan man besøge seværdigheder som dyreparker, forlystelsesparker og mange andre sjove udflugtsmål. Man kan også tage på kanotur eller en dejlig fiske-/badetur til en af de mange søer.

Som turist kan man besøge Sverige på mange måder. Man kan for eksempel leje en autocamper og køre fra campingplads til campingplads op igennem landet, eller hvad med at tage et telt med og bo i naturen. Man kan for eksempel også leje en ødegård, og få en helt særlig oplevelse af Sverige.

Ferie i Sverige om sommeren

Det svenske sommerland er kendt for sine grønne fjelde og vilde natur. Herudover kan man finde tusindvis af kilometer lange strande, og badesteder med krystalklare søer og noget af det reneste badevand i Europa. Faktisk kan man blot få timer fra Danmark finde Nordens mest idylliske badested, indhyllet i svenske klipper, laguner, skove og vidder af paradisiske kyster.

For turister, som har fundet denne perle er Sverige et ferieparadis og her kan man slappen af og have en sjov ferie med masser af oplevelser.

Den klassiske sø Vättern ligger i Jönköping i Småland og her finder man en klassisk sandstrand midt i byen ud til Sveriges anden største sø. Søen Vättern har det klareste søvand så man kan se sandbunden langt ud i søen. Mange turister tager turen rundt om Vättern i sommer halvåret og nyder naturen, de mange golfbaner, eller en skøn kanotur.

I västervig finder man klippestrande og dette ligger nær den smålandske kyst, som i dag er en populær svensk badeby om sommeren. Her er også mange hytter, campingpladser og mobile homes, så man kan bo lige ved den smukke Østersø. En ferie tæt på klipper, fiskeri og varm solbadning er skøn.

I Skærgården i Vestsverige får man en frisk havbrise og solvarme klipper. Især Bohusläns øhav er et unikt sted at besøge på ferien i Sverige og her er der mulighed for at tage en spontan dukkert fra klipperne.

Mange vælger at tage på ferie i Sverige for at fiske. Ivösjön er Skånes største sø og måske også den smukkeste sø at fiske i. mange turister vælger dette område af Sverige, når de gerne vil kombinere badeferien med lystfiskeri og krabbejagt. Ferie i Sverige om vinteren

Sverige er et fantastisk land at besøge både i sommer halvåret, men også i vinterhalvåret. Om vinteren, tager mange turister til Sverige for at nyde de mange ski sportsteder, man kan finde her. Sverige har været i et hastigt voksende områder indenfor ski- og snowboardverdenen, og i dag findes der mange gode snowparks, hvor vovehalse kan boltre sig med store og små ”jumps”, ”staircases”, ”mailboxes”, ”jumpboxes”, ”jibs” og andre elementer. For mange er det Sverige blevet skiferiens absolutte foretrukne vinterferie sted.

Et fa de svenske ski områder er Kläppen, som ni gange er blevet kåret til Sveriges bedste skisted. I dette område finder man en Snowpark, med egen lift, tre forskellige linjer, så både børn og professionelle kan være med.
Storby ferie Malmø

Når ferien går til Sverige, skal man helt klart en tur ind i Malmø og nyde nogle dejlige ferie dage i storbyen. Selvom Malmø ligger tæt på København, er Malmø næsten mere dansk end Danmark. Her finder man en storby, hvor der er rent, venligt, god plads, og et sympatisk folkefærd.

I Malmø finder man mange spændende og utraditionelle oplevelser. For eksempel kan man besøge Malmø Chokoladefabrik. Her kan man se de gamle chokoladeindpakninger, gamle redskaber, der blev brugt til chokolade produktion i gamle dage, og få en smagsprøve eller to.

Gågaden i Malmø er stor, har en masse fede butikker, og kan man på torvet, hilse på Karl X Gustav, der blev folkehelt, da han vandt Skåne tilbage til Sverige.

Malmø kan nås på en halv times togtur fra Københavns Hovedbanegård. Den lave svenske krone gør indkøb attraktive her, og der er en del besparelser i forhold til Københavns relativt høje prisniveau. Find udstyr til campingturen hos vandreshoppen.dk


Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.