Hjem » Ideer til ferier og sjove oplevelser

Ferie i Sverige med børn

Når man tager på ferie med børn, kan en lang køretur til Sydeuropa afskrække mange familier, da børnene ofte har svært ved at få tiden til at gå. Derfor vælger mange familier i dag, at holde ferie i Sverige med børnene, og her finder man også mange spændende og kulturelle oplevelser, som børnene vil elske.

Sverige er Danmarks naboland, og her finder man en enestående natur. Der bor 9 mio. mennesker i Sverige og det er Vesteuropas 3. største land, så her er plads til alle. I Sverige er faktisk er mere end halvdelen af landet dækket af skov.

Naturoplevelser på ferien med børn

En ferie med børn i Sverige vil uden tvivl være præget af den fascinerende natur, de store smukke søer, eller det helt specielt nordlys nordpå. Herudover vrimler det med seværdigheder som dyreparker, forlystelsesparker og mange andre sjove udflugtsmål, som børnene vil elske. Man kan også tage på kanotur eller en dejlig fiske-/badetur til en af de mange søer.

Det svenske sommerland trækker turister til på grund af de mange grønne fjelde og vilde natur. Samtidig finder man i Sverige tusindvis af kilometer lange strande, og badesteder, hvor der er krystalklare søer og noget af det reneste badevand i Europa.

Skal ferien indeholde badning for børnene, er Sverige altså en god mulighed, og så slipper man for at kør e i flere dage for at nå sit mål. Sverige er et ferieparadis og her kan man slappen af og have masser af oplevelser. Tag cyklerne med og oplev sverige i roligt tempo med børnene.

Den klassiske sø Vättern ligger i Jönköping i Småland og her er der en lækker sandstrand midt i byen ud til Sveriges anden største sø. Vättern har helt klart søvand, og man kan se sandbunden langt ud i søen. De svenske søer indbyder også til børn, som gerne vil fiske eller prøve en krabbejagt. Her er der rig mulighed for at kombinere badeferien med lystfiskeri og krabbejagt.

Astrid Lindgrens Verden for børn.

Når man tager på ferie i Sverige med børn, er det et must at besøge Astrid Lindgrens Verden, og gerne mens dine børn stadig er små. Her får man mulighed for at opleve livet set med Pippi, Emil og Ronjas øjne, som stammer fra historierne børnene kender og elsker.

Astrid Lindgren er stadig i dag en anerkendt børneforfatter og blev født i 1907 i Vimmerby . Det var livet i Vimmerby, der gav hende ideer til sine børnebøger om børnene i Bullerby. Hendes første store succes var Pippi. Herudover har hun skrevet andre succes bøger som Ronja Røverdatter.

Astrid Lindgren døde 84 år gammel i 2002 men hendes verden for børn er stadig en stor oplevelse og fortsætter i hende park, som kan besøges i Sverige. I Astrid Lindgrenen parken kan man opleve over mere end 140.000 m2 og har hvert år ca. 450.000 besøgende.

Legen er i højsædet i parken, og man kan her opleve de skønneste miljøer, hvor børnene får lov til at lege at de er Karlsson på Taget eller Emil eller en af de mange andre fantastiske figurer. Her kan man opleve Katholt, Pippis hus og sørøverskibet, Rosendalen og Kirsebærdalen fra den dejlige og fortællingen om Brødrene Løvehjerte.

Andre oplevelser for børn i Sverige

Når man trænger man til en pause fra Pippi, så kan man tage børnene med ud i de svenske skove, og for eksempel prøve en elg-safari. Man kan for eksempel prøve Virum Elgpark, hvor man kan se de store Elge og komme helt tæt på dem. Det er en stor oplevelse at komme så tæt på de store dyr, turne ind i skovene er velegnet for børn.

I Malmø kan man også tage børnene med på gode oplevelser. Her finder man sjove forlystelser parker, hvor børnene kan bruge flere timer inde. Man kan også finde store legeparker, eller legelande, hvor man kan få en sjov dag til at gå. Det store strøg i Malmø er lokkende for lidt ældre børn, og man kan gøre nogle gode indkøb her.

Generelt er prisniveauet billige i Sverige end i Danmark på grund af den lave svenske krone. Der betyder at mange af de dyre mærker man køber i Danmark kan finde billigere i Sverige. I mage år har Sverige ikke trukket turister til fra Danmark da mange tror at det ligner Danmark med dette er slet ikke tilfældet og dine børn vil elske en ferie.

Skriv en kommentar!

Skriv en kommentar nedenfor, eller trackback fra din egen hjemmeside. Du kan også tilmelde dig disse kommentarer Via RSS

Vær sød. Ordentligt sprog. Hold dig til topic. Ingen spam.

Du kan bruge disse tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne blog bruger Gravatars. Vil du have dig eget billede ved din kommentar? så opret en bruger på Gravatar.