Home » Ideer til ferier og sjove oplevelser

Ferie i Sønderjylland

Når I planlægger en ferie i Sønderjylland, kan man fine mange spændende måder at holde den på. En spændende ferie for familien kan være en bondegårdsferie, som både børn og voksne vil elske.

Der er flere muligheder for at booke et bondegård ophold i Sønderjylland og fælles for dem er, at de ofte har plads til 5-7 familier, og tilbyder værelser i et naturskønt område med mulighed for gode trave- og cykelture. Børnene kan lege med dyrene, og fra nogle bondegårde er der ikke langt til vandet .
En anden mulighed for ferie i Sønderjylland, er at booke et ferie hus eller et sommerhus ude ved Vesterhavet. Man kan også bo på et af de mange vandre hjem som findes både i Åbenrå, Kolding og Esbjerg. Her bor man billigt og en ferie på vandrehjem indbyder til, at man skal ud på ture hver dag.

Hvad kan man lave i Sønderjylland

Sønderjylland har mange ting at byde på. Indenfor en radius af 1 times kørsel kan man nå langt omkring alt efter hvor i Sønderjylland, man sætter sin base. I vil hurtigt kunne køre en tur til både Legoland, Løveparken, Vestkysten, Århus, Odense, landegrænsen og “Slotssøbadet” i Kolding. Mulighederne er mange, det er blot at finde ud af, hvad jeres ferie i Sønderjylland skal indeholde.

Mange familier oplever, at knap er morgenmaden spist, før børnene spørger: “Hvad skal vi så lave i dag?” Dette hænger fint sammen med at Sønderjylland, har så meget at byde på, at man skal huske også at slappe af en gang i mellem.
En afslappende ferie i Sønderjylland kan bestemmes af vejret. De dage der er tørvejr, indbyder til udendørs aktiviteter, og her kan man nemt glæde børnene ved at besøge nogle af de store dyreparker, Legoland eller en strand dag ved Vesterhavet. Danfoss Universe på Als er også en spændende attraktion og ny oplevelsespark med levende naturfænomener og sjov teknik. Se de mange gode last minute tilbud på poolhuse fra Luksushuse.dk

På de mere regnfulde dage vil mange gæster foretrække de indendørs oplevelser. Her kan man besøge de små pilfingres ferie paradis, som kunne være Randbøldal Museets Vandeksperimentarium. På dette eksperimentarium kan børnene kan afprøve vandets kraft. Eller hvad med en tur på Orion Planetarium i Jels, hvor du kan gå på opdagelse i universet.

Af andre spændende aktiviteter for både børn og voksne kan nævnes, Køleteknisk Museum i Vojens, Sønderjysk Brandværnsmuseum i Gram og Danmarks Ferguson Museum i Juelsminde. Er man historisk interesseret, kan Sønderjylland tilbyde flere spændende ting.

I Jelling kan man opleve “Danmarks dåbsattest”, som er de gamle runesten fra Harald Blåtands tid. I Fredericia kan man endvidere se den historiske Miniby med 700 bygninger, voldgrave osv. Dette er lavet i størrelsesforholdet 1:10. Fredericia kan endvidere byde på Volden, som er Europas største og mest velbevarede voldanlæg – her kan børnene leve sig ind i historien.

Historiecenter Dybbøl Banke 1864 nær Sønderborg, vil kunne føre jer tilbage til krigen 1864, soldater, skansebyggeri m.m. Frilandsmuseet Glud, nær Juelsminde, har i sommertiden levendegørelse nogle dage om ugen, og dette er bestemt et besøg værd. Det samme gælder for Hjemsted Oldtidspark nær Rømø. Udover alle disse aktiviteter kan du finde mange flere og spændende ting i Sønderjylland. Man kan sagtens få en uge eller to til at gå med spændende historiske seværdigheder, oplevelses parker for børn og stranddage ved de fantastiske sandstrande ude ved Vesterhavet.
Se de mange gode last minute tilbud på poolhuse fra Luksushuse.dk


Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.