Home » Ideer til ferier og sjove oplevelser

Ferie i Pyrenæerne

Pyrenæerne kaldes de franske bjerge, som ligger på den fransk-spanske grænse, med Andorra klemt inde i mellem sig. Disse franske bjerge adskilles af Den Iberiske Halvø i Frankrig og strækker sig til omkring 430 km fra Atlanterhavet ved Biscayabugten til Middelhavets kyst ved Cap de Creus.

Pyrenæerne er også en del af de spanske provinser i Gerona, Barcelona, Lleida, Huesca, Zaragoza, Navarra, og Guipúzcoa, som går fra øst til vest. Fysisk er Pyrenæerne inddelt i tre områder, bestående af den centrale del, Atlanterhavet eller vestlige del og de østlige Pyrenæer.

De centrale Pyrenær går fra Somport pass til Val d’Aran, og omfatter de højeste bjerge. I Atlanterhavs Pyrenæerne aftager den gennemsnitlige højde gradvist fra øst til vest, indtil de rammer de baskiske bjerge nær Biscayabugten.
Find udstyr til campingturen hos vandreshoppen.dk

Aktiv ferie i Pyrenæerne

Hvis man ønsker en aktiv ferie, kan man vælge en skiferie i de franske pyrenæer. Her finder man ca. 50 skisportssteder i de franske Pyrenæer, og disse er perfekte til den aktive ferie. En skiferie i de franske Pyrenæer er perfekt for en aktiv ferie, men besøger man området i en anden årstid kan man også nyde dette område.
De franske Pyrenæer er perfekte til vandreture i de smukke dale, hvor man kan nyde græsklædte områder med får, heste og køer, samt et rigt og varierende liv af blomster flora. Man kan tage en tur ind i Marcaudalen, som står smuk med sine store fyrretræer, vandfald og rundslidte klipper.

Tager man til Toulouse i Frankrig kan man holde ferie i Pyrenæerne og få nogle store oplevelser. Her kan man tage ud i Larribetdalen, hvor man kan nyde en smuk vandre tur. I foråret kan man opleve fyrreskovene ved Lac de Suyen, der med sin jade-grønne farve, laver en flot kontrast til de omkringliggende bjerge.

Her kan man gå rundt om bjergsøen og opleve de små rislende vandløb, som løber gennem Larribetdalen. Landskabsmæssigt adskiller Larribetdalen sig fra andre dale da den har en flot små blomstrende flora og betagende vandfald.
Find udstyr til campingturen hos vandreshoppen.dk
Oplev nationalparken Val D’Azun

Val d’Azun er en national park, med et enormt vildt og beskyttet landskab, som er lavet af gletschere og kendt for sin overflod af blomster og dyreliv. Val d’Azun består af tre dale som er Gave d’Azun Valley, Estaing Vaally og Ouzoum Valley.

Når man tager på ferie i Val d’Azun, får man en unik Pyrenæ oplevelse. I området er der 10 små landsbyer, og området har mange nedarvede arkitektoniske skatte, i form af kirker, møller, hyrdehytter, osteproducenter og et rigt traditionelt landbrug.

I dette område kan man opleve en fransk kultur præget af en traditionel levemåde hvor skoven og egen dyrehold er det bærende. Dette er en helt unik ferie oplevelse, og giver et godt indblik i hvordan man kan leve med naturen i de franske alper.
Find udstyr til campingturen hos vandreshoppen.dk
 

Toulouse en by i Pyrenæerne.

Hvis man ønsker at holde ferie i de franske Pyrenæer, kan man tage til Toulouse. Her kan man holde en dejlig ferie i et fantastisk landskab. I området omkring Toulouse er der fire naturparker, og man bør opleve Pyrenæernes National Park med Cirque de Gavarnie som er en berømt attraktion.

Toulouse er en region fuld af historie, og her er både nyere historiske monumenter, men også de forhistoriske Niaux huler og de mystiske Templar landsbyer, som i dag er berømte valfartssteder.

Toulouse er et mekka af arkitektur, og her finder man en historie, som er helt unik. Samtidig kan man her opleve autensiteten i de franske specialiteter som foie gras og trøfler, og disse er i dag verdenskendte i fransk gastronomi. Det franske køkken er en oplevelse i sig selv, men det bør nydes i sin egen form i Pyrenæerne, hvor stemningen omkring maden er helt unik.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.