Home » Ideer til ferier og sjove oplevelser

Ferie i Firenze

Firenze er hovedstaden i Toscana. Byen har været et velkendt og populært kultur centrum siden den tidlige Middelalder. Firenze er kendt for kunstnere som Boccaccio, Dante, Giotto, Leonardo, Michelangelo, Botticelli, Brunelleschi. Fra Middelalderen til Renaissancen byder Firenze på nogle af de mest fremtrædende vestlige kunstnere, videnskabsfolk og arkitekter i verden. Mange af dem er blevet udlært i Firenze, der i de tidligere tid var et økonomisk og kulturelt centrum.

Byen er præget af en skøn og historisk atmosfæren, og de arkitektoniske vidundere præger bybilledet. Mange turister samles i gaderne i dag, og Firenze er en stor turist by. Hvis man rejser til Toscana bør man, besøge Firenze. Firenze er et kulturelt centrum. RejseGear.dk

Firenze – en historisk og kulturel by

I dag oplever man, som turist i Firenze, at byen er særdeles veludviklet. Firenze har sine problemer, som alle andre storbyer. Byens befolkning er venlig og fulde af ironisk forståelse. Du vil uden tvivl opleve at blive indhyllet i den toscanske kultur og ånd i Firenze.

Florentinerne, som befolkningen kaldes, er meget stolte af deres by og historie, og dette med god grund. Hvis man forstår italiensk, er dialekten her noget af det mest fascinerende. Der tales italiensk med en meget særlig blød klang.

Hvis man spørger en florentinerne på gaden vil du helt sikkert få at vide, at fodbold er opfundet i denne by. Florentinerne har altid elsket fodbold og spillet, det selv under belejringer. Før i tiden lignede det dog mere en slåskamp eller en voldsom rugbykamp.

I dag er den store sportslige stolthed fodboldholdet Fiorentina. Dette fodbold har i mange år været i den italienske serie A række, og været med helt fremme i de store turneringer. Et besøg i Firenze bør byde på en af de store kampe på det lokale stadion. Her vil du hurtigt kunne mærke stoltheden over dette fodboldhold. RejseGear.dk

Hvordan kommer man til Firenze?

Firenze kan nås med fly og her vil man typisk lande i lufthavnen i Pisa. Man kan også nemt og bekvemt tage med tog. Den store hovedbanegård i Firenze hedder Santa Maria Novella, og er praktisk placeret midt i det historiske centrum.

Det kan dog ikke anbefales at man tager bilen ind til centrum, da Firenze er en af de mest trafikerede byer i Italien. Der gøres rigtig meget for at lave parkeringspladser uden for byen, så forvent derfor en labyrint af ensrettede veje, kørselsforbud inde i centrum.

Vælger I alligevel at tage bilen med til Italien, kan man nemt med de offentlige transportmidler komme ind til centrum. Disse er udmærkede og kommer mange steder, hvor privatbilister ikke må køre. Det koster ikke al verden for en busbillet. Vær dog opmærksom på, at billetter så at sige altid skal købes i barer, Tabacchi og lignende, mens de aldrig sælges på selve bussen.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.