Hjem » Ideer til ferier og sjove oplevelser

Cykelferie på Ærø

En cykelferie på Ærø er en fantastisk måde at holde ferie på. Det vil give dig muligheden for familiehygge, opbygge en dejlig sjælefred, motion fra cykelturene, samt mulighed for wellness og total afslapning. En cykelferie på Ærø er wellness for krop og sjæl og et must for mange her i livet.

Ærø ligger i det sydligste af det fynske Øhav, og øen er som skabt til cykelture. Øen er smuk og indbydende, og du finder mange spændende ruter i terrænet, som skifter fra fladt land på den østlige del af Ærø, til kuperet terræn på den midterste og vestligste del af Ærø. Dette bliver kun afbrudt af de smukke bakker omkring Marstal ved Knasterbjerg og Trappeskov.

Du vil på turene rundt på Ærø have hav kig, det meste af turen rundt ,og på visse strækninger kører du med frit udsyn til Det sydfynske Øhav på den ene side og Østersøen på den anden side. Lyset på Ærø er også unikt. Den høje himmel og havets reflektering af sollyset giver et og intensivt lys, som bør opleves.

En ferie med børn.

For børn i alle aldre er en cykelferie på Ærø familiehygge i særklasse. Når familien sammen har gennemført ”strabadserne” på turen, kan man leje sig ind i hytter, slå teltet op eller på hotel. Her vil børnene kunne muntre sig med den flotte strand, som indbyder til badning og vand plaskeri. Hvis børnene er klar til en cykelferie med naturen i højsædet, er Ærø den rette destination.

Seværdigheder på Ærø.

Et af de skønne seværdigheder på Ærø er helt sikkert Marstal Maritime Museum. Her finder du et vidunderligt museum. Hvis du kan lide gamle sejler skibe, maritim historie og maritime malerier, er det lige noget for dig.

Marstal havn er et center for maritime aktivitet. Mange entusiaster valser til stedet hvert år for at nyde de mange indtryk og historien bag. Du kan nemt bruge halv dag på museet, så afsæt god tid på ferien til dette besøg. På museet er der mange frivillige, som er tilgængelige, og de vil hellere end gerne besvare de spørgsmål, i måtte have. Et besøg i museet er et “must”, hvis du er på øen.

Kirkerne på Ærø er også helt unikke og et besøg værd. Ærø har 7 kirker, som alle har hver deres særpræg. Det maritime islæt kommer også tydeligt frem her. Rise Kirke er Ærøs ældste med en historie tilbage til 1100-tallet.

I flere af kirkerne kan du opleve de gamle kalkmalerier, og her vil du kunne se svundne tiders kirkekunst og religionsopfattelse. Et særkende ved Rise, Tranderup og Bregninge kirker er de runde kirkegårde.

Ø havs stien er en anden seværdighed. I 2007 åbnede den 220 km lange Ø havs sti. Den løber over Sydfyn, Tåsinge, Langeland samt Ærø. Ø havs stien er lavet til vandrere og hele vejen rundt kan du følge pælene. Det er en unik tur som byder på de smukkeste naturoplevelser.

Nyd ferien på cykel på Ærø. Det er oplevelse af unik karakter.Ferie til fornuftige priser

Skriv en kommentar!

Skriv en kommentar nedenfor, eller trackback fra din egen hjemmeside. Du kan også tilmelde dig disse kommentarer Via RSS

Vær sød. Ordentligt sprog. Hold dig til topic. Ingen spam.

Du kan bruge disse tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne blog bruger Gravatars. Vil du have dig eget billede ved din kommentar? så opret en bruger på Gravatar.