Home » Artikler, børn

Cykel til børn

Når du skal ud og køb den første cykle til dit barn er der flere ting du skal være opmærksom på. Børn er udmærket selv i stand til at bedømme, om en cykel passer til dem. De vurderer ud fra farve, model og andet.

I denne artikel får du gode råd til hvordan dit barns første tid med cyklen i trafikken bliver sikker og god. Det er vigtigt, at til hver en tid lærer dit barn at færdes sikkert i trafikken. Sikker kørsel er alt afgørende for, at dit barn kan lære cykle sikkert.

Du skal kigge og sørge for et pedalerne har en ujævn overflade, så fødderne ikke glider af, når det for eksempel er regnvejr. Pedalen skal være placeret højst kun syv centimeter over jorden, så den kan støde på kantsten eller vejen, når man drejer meget skarpt.

Når barnet lærer at cykle skal, han kunne nå håndbremsen på cyklen uden at strække sig, og de skal have kræfter i fingrene til at bruge håndbremsen. Cyklen skal være i god støbning. Du skal når du køber cykel overveje, om cyklen skal have metal- eller plastskærme. Plastskærme er noget mere sårbare end metalskærme Køb børnecykler online
Plasticskærmene er vejer til gengæld mindre. Cykler med metalskærme vejer meget, hvilket ikke er så godt. Blødt plastik på kædeskærmen gør den mere holdbar og lettere, men blødt plastik splintrer nemmere.

Afprøv altid gearet på cyklen og mærk efter om det hakker. Det kan være svært for barnet at skifte gear, hvis gearskifteren er for stram eller hakker for meget. Især når barnet skal skifte gearet pludseligt vil det blive problematisk, hvis gearet er for stramt.

Det er altid vigtigt at tage barnet med på råd, når cyklen skal købes. Det hjælper på humøret og lysten til at cykle, hvis barnet selv er med til at vælge farve og model. Når barnet har lyst til at cykle, er du sikker på ,det får den daglige motion ,som skal til for at passe på vægten. Noget af det vigtigste for barnets evne til at håndtere cyklen, er cyklens vægt. En cykel til børn vejer normalt mellem 11-14 kilo, hvilket svarer til, at voksne ville skulle cykle med en meget tung ladcykel.

Vælg den rigtige størrelse når du kæber cykel ellers kan det blive farligt. Det er farligt at købe en cykel, som er for stor til barnet. Det bliver meget sværere for barnet at styre, og hermed øges usikkerheden i trafikken.
Køb børnecykler online
 

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.