Hjem » Ideer til ferier og sjove oplevelser

Camping i Tjekkiet

Det moderne Tjekkiet blev til i 1993 efter den fredelige Fløjls revolution og hermed fulgte skilsmissen fra Slovakiet. Siden har rigtig flere og flere turister fået øjnene op for landet i midten af Europa. Tjekkiet har et stort udbud af klassiske kurbyer, monumentale bygningsværker, betagende naturoplevelser og små tidslommer, der kan forføre en tilbage i historien.

En ferie i Tjekkiet er i dag for mange, forbundet med nøgleord, som er Wellness for både hoved, krop og sjæl. herudover finder man kulinariske specialiteter, så som bastante kartoffel- og melboller ved navn Knedlíky, sauerkraut som dog for enhver vil kræve en smule tilvænning. Tjekkisk pilsnerø opvejer dette for mange og udgør en attraktion i sig selv.

Tjekkiet er inddelt i 13 regioner, men for camping folket er der mest fokus på hovedstaden Prag, samt Böhmen mod vest og Moravien-Schlesien, der grænser op mod Polen, Slovakiet og Østrig.

Når man tager på camping i Tjekkiet kan man godt lade sig rive med af den barske, uberørte natur i Nationalparken Šumava. Regionen Šumava er et flot og attraktivt sted for sommerturisme, og for diverse vintersportsgrene. Her finder man hundrede og tyve kilometer bjergskov, samt Nationalparken Šumava langs statsgrænsen mellem Tjekkiet og Tyskland. Her får man naturscenerier fyldt med søer, rester af urgamle skove eller udstrakte tørvemoser er også velegnet til sommerens vandreture. I denne del af Tjekkiet er der et net af fine afmærkede vandrestier, som fører dig ind i en skøn natur og viser dig udsigter mod bjergkammes majestætiske profil. Man finder en skøn luft, som er ren og uberørt af mennesker ikke kun om sommeren, men også om vinteren

Tjekkiet er i dag et attraktivt ferie sted for Golf entusiaster, som vælger at bo på nogle de lækre campingpladser man kan finde her. I Tjekkiet er der gode muligheder for at kombinere golf med afslapning i de tjekkiske spa-byer, hvor der også er campingpladser. Der findes mange golfbaner med direkte udsigt til eventyrlige slotte og borge.
De fleste golfbaner ligger midt i engelskinspirerede slotsparker eller tæt på et af landets utallige borge. Danske turister kan i Tjekkiet krydre golfspillet med oplevelsen af historiens vingesus i royale kulisser. En af de flotteste golfbaner er placeret på Karlstejn Golf Resort.

VestBøhmen er særligt attraktivt, hvis man vil kombinere ferien med golf og campinglivet. Området, kaldes spa-trianglen, da man her kan finde deciderede spa-byer. Dette har mange golfentusiaster fra Danmark opdaget, som ønsker at kombinere frisk luft, grønt græs og køller med varme bade, afslapning og wellness
I regionen Pilsen og Český les på dansk kaldet den Bøhmisk skov, finder man noget af verdens bedste øl, brygget i bjergkædernes rolige natur, blandet med folketraditioner og historiske mindesmærker. Pilsner er en meget kendt øl, og hvor skulle man ellers drikke den rigtige pilsner, end i selve by Pilsen. Smagen af Pilsner øllet kan spores tilbage til middelalderen, hvor øl bryggedes i næsten hvert hus i den gamle by.

I regionen Pilsen og Český les finder man ud over en række historiske barokslotte og bygninger, som er spredt rundt i et skovdækket område med talrige vandflader. Man kalder regionen for en virkelig paradis for naturvenner. Her kan man nyde vandreture, udflugter på cykel eller med hest, et stort grænseområde nær Chodsko, hvor man kan føle historien gennem folketraditioner og mindesmærker
Når man er campingturist i Tjekkiet, bør man opleve andet end den imponerende hovedstad Prag. I Prag kan man selvfølgelig få store oplevelser som National Museet, Det Astronomiske Ur, og naturligvis Karls Broen. Der findes mange campingpladser nær Prag, men man skal ikke snyde sig selv for en tur ud i det Tjekkiske landskab.
Det er oplagt at køre selv til Tjekkiet, da det jo ikke er så langt fra Danmark. Hvis man er på kør-selv ferie kan man vælge at campere, i en skøn natur og så selv vælge at opsøge de monumenter man gerne vil opleve. Med egen bil kan man køre på små veje, som ofte mangler hvide striber, så de kan være lidt vanskelige at køre på i mørke, og få unikke oplevelser.

Turister i Tjekkiet, som elsker naturen skal opleve Tjekkiets enestående natur. Tjekkiets landlige miljø byder på en helt unik natur, og her kan man finde fredede naturområder som Kokořínsko, med romantisk natur, fyldt med kløfter og klipper, gør et stort indtryk på alle turister. Regionen Centralbøhmen har et område med underjordiske rum og gange, som kan besøges med en guide.
Udover store oplevelser møde man i Tjekkiet et venligt, lidt genert folkefærd, som hurtigt tøer op, og forstår den danske humor godt. Man finder en god standard af campingpladser her, og man går ikke forgæves, når man vælger at holde ferie i Tjekkiet. Priserne er billige, men oplevelserne er store og rige for en dansker med campingvogn.

Skriv en kommentar!

Skriv en kommentar nedenfor, eller trackback fra din egen hjemmeside. Du kan også tilmelde dig disse kommentarer Via RSS

Vær sød. Ordentligt sprog. Hold dig til topic. Ingen spam.

Du kan bruge disse tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne blog bruger Gravatars. Vil du have dig eget billede ved din kommentar? så opret en bruger på Gravatar.