Home » festmad

buffet opskrifter

Når man skal have gæster og lave lækker mad, vælger mange at lave en god buffet. Ofte er det nemt og hurtigt, og mange af tingenen til en buffet kan laves i forvejen. En god buffet skal gerne bestå af noget lækkert kød. Her er der mange muligheder og alt kan bruges til en buffet.
Man kan lave en buffet, som en tema med mad fra et bestemt land, for eksempel vælger mange en mexicansk buffet med tortilla, mexicansk lasagne, og chili concarne. Man kan også lave en italiensk buffet med lækre små retter med pasta, pizza osv.
Ideer til lækker tilbehør til buffet.

En buffet er kendetegnet ved, at der ofte flere slags tilbehør til noget kød. Man kan til oksesteg, eller lammekød lavelækre tilbehør som broccoli salat, flødekartofler med bacon, og lækker foccacia brød. Udover en lækker steg som gæsterne kan skære af, er det en god ide at lave små frikadeller, græske frikadeller eller hummus, som tilbehør.
Af andre lette og lækre retter til buffeten kan man lave kartoffelsalat med creme fraiche, kylling- broccolitærte med valnødder, løgtærte fra Alsace, porretærte, porretærte med ristet bacon, reje og feta tærte eller skinketærte med porrer, majs og timian.

Opskrift på buffet tilbehør

Mangler du en enkel salat med masser af smag og sødme, kan du lave denne lækre bulgur salat.


Du skal bruge:
3 dk kogt bulgur
1 granatæble
Sukekr
1 porre
Forskellige urter
Olivenolie
1 fed hvidløg
Citronsaft
tomatpure
Granatæble sirup
Kog 3 dl. bulgur og afkøl det. Tag saft af 1 granatæble og kog det i ca. 15 min. med 100 gr. sukker i en gryde, til det tykner. Riv 1 porre meget fint, og hak en stor portion urter og vend det hele med bulgur. Lav en dressing af 2 spsk. granatæble sirup. 1 spsk. tomatpuré, ½ dl. olivenolie, saft af ½ citron, 1 fed presset hvidløg, salt og peber og vend det med bulgur og urter. Anret pænt på fad med persille på toppen.

Dekorationsshoppen


Tilbehør til Buffet

En anden lækker opskrift til buffet er bagte gulerødder med pesto og feta.
Her skal du bruge:
7 gulerødder
Olie
Oregano
Hasselnødder
Parmesanost
Persille
feta
Skræl 6-7 store gulerødder og skær dem i skiver. Vend dem i 2 spsk. olivenolie og 1 tsk. Oregano og bag dem ved 200 grader 15 min. Rist en håndfuld hasselnødder på panden. Blend nødderne sammen med 1 dl. olivenolie, et stort bundt persille, en humpel parmesan, salt og peber til en pesto. Anret gulerødder og pynt med pesto og en god feta.
Deluxe Wine


Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.