Home » Ideer til ferier og sjove oplevelser

Billigt vandreudtyr

Både i Danmark og i udlandet findes nogle skønne vandreruter, som alle er præget af en fantastisk natur. Mange har oplevet at stå klar til at begynde at gå, men udstyret er udtrådt, brugt og gammelt. Vandring i naturen er i dag en stor fitness-aktivitet, og mange elsker denne form for motion, da den ikke kræver mange ting, men med få enkelte investeringer, er man klar. Når man har alle de væsentlige ting, vil man være i stand til at gå godt.
Tøj til vandreturen
Når man skal på vandre tur er det vigtigt at være klædt ordentligt og rigtigt på. Start med en åndbar, svedtransporterende trøje som den inderste gerne lavet af svedtransporterende stof og ikke bomuld. Her ud over er det godt at have en vindtæt, vandafvisende jakke, hvis vejret tegner til regn. Er det koldt, er det godt at finde en trøje med et isolerende lag af fleece eller uld og polyester mikro på.
Beskyt altid dit hoved mod solskoldning eller i kulden mod koldt vejr. Find en hat der afviser regn og gerne en med skygge der kan skygge for øjnene og holde regnen væk fra dit ansigt og briller i vådt vejr. Du kan finde hatte med reflekterende mønstre eller refleksbånd, så fremt man skal vandre om natten.

Vandresko
Det er altid vigtigt, at dit fodtøj er i orden, når man skal ud at gå langt, og i terræn som kan være kupereret. Man går aldrig fejl af at investere i sine fødder med et par gode sportssko. Gåture i ikke-støttende sneakers eller flade sko, kan ofte føre til grimme skader.
Gør dig selv en tjeneste og køb nogle sko der passer til dit formål. På sigt kn du udvide dit sko skab men start med nogle gode vandre sko der er solide og som ikke skrider under dig. Kig altid efter sko der er fleksible, flade og ikke har en tragtformet hæl.
Til vandre skoene hører sig også nogle gode sokker. Vælg ikke bomuldssokker i en billig udgave da de ofte holder på fugten så din hud og tæer ikke kan ånde, og hermed vil man øge risikoen for at danne vabler. I stedet køb nogle sokker fremstillet af tekniske, svedtransporterende stof af for eksempel polyproylene eller uld. Disse sokker vil hjælpe med at holde dine fødder tørre. Sørg for at prøve sokkerne i dine vandre sko, så du ved at de passer til dig.
Udstyr til vandreturen.
Ud over tøj og sko er det vigtigt, at have en god vandre rygsæk, så frem man skal ud og gå langt over flere dage eller uger. Sørg altid for at pakke en vandflaske ned så der er mulighed for at drikker for hver 30 minutter. Det er klogt at bruge en rygsæk, hvor man kan afbalancere belastningen på sine hofter i stedet for at skulle bære noget i dine hænder. Når man år i solen er det ligeledes vigtigt med en god solcreme.
Hav altid en ruteplan klar for vandreturen, så du ved hvor du skal gå hen. Dette sikrer også den bedste oplevelse af naturen på vejen. I dag kan man nemt med apps og mobilen styre sin egene vandretur inden man tager hjemmefra. Det sikrer at man får muligheden for t se det man gerne vil, når man vandrer ud i naturen. Find vandrerygsækken her

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.