Home » Ideer til ferier og sjove oplevelser

Billig ferie i Tyrkiet

En ferie i Tyrkiet kan tilbyde det meste, enhver turist ønsker sig for ferien. Her finder man lækre strande, et skønt hav og nogle af de mest berømte turistbyer. En af grundene til at så mange vælger at holde ferie i Tyrkiet er, at dette land viser sin unikke karakter. Her kan man opleve adskilte kulturer, en helt anden stil, specielt byggede huse, samt noget nær en levende historietime i dette fantastiske land.

Tyrkiet er et fascinerende land, hvor det er umuligt at lave en sammenhængende liste over steder at se. Det hele afhænger af, hvad man ønsker ferien skal byde på. Er du historie elsker, skal du ind i landet på ferien. Der er også dejlige steder for zoologer og botanikere at udforske, og skulle I ønske en ferie med solbadning, svømning og shopping, er dette land også ideelt. I Tyrkiet, kan alle finde et sted for sig selv, og dette gør landet så eftertragtet.

Feriebyer i Tyrkiet

Antalya den uformelle hovedstad ved den tyrkiske riviera. Området nær Antalya kan dog byde på meget mere end strandene, som ikke er den eneste af sin fordel ved dette område. Her kan man finde en guldgrube af bevarede monumenter i unik stand, og meget af dens historie går tilbage til begyndelsen af vor tidsregning. Det historiske islæt rør alle, og det kan du blive en del af det.

Troy er en anden kendt by, som har eksisteret fra en tidlig alder. I dag finder man stadig en aktiv udgravningen, som er delvist tilgængelige for offentligheden. Her kan man opleve historiske træk gennem ni lag svarende til forskellige stadier af udviklingen af Troja. Man kan komme tre og et halvt tusind år ned til det sjette århundrede e.Kr.

Diyarbakir er en byen der rummer en masse monumenter af stor betydning. Det er nok grunden til, at mange vælger at holde ferie i Tyrkiet og besøge denne by. Her finder man en unik tyrkisk atmosfære. Den ekstraordinære gæstfrihed og åbenhed blandt befolkningen gør, at du hurtigt fornemmer Diyarbakirs hverdag.

Alanya er igennem flere år udråbt, som et ferie mekka i Tyrkiet. Mange turister har valgt at købe en feriebolig i Alanya, fordi byen indbyder til turisme og ferie med afslapning. Man vil hurtigt opleve området, og omgivelserne omkring Alanya som ferieområder med super gode muligheder for feriegæsterne.

I Alanya kan man opleve gæstfrie mennesker, og især Alanya tilbyder, udover at være en badeby, mange former for shopping og forlystelser, ligesom byen har to kilometerlange strande. Der er altid mange aktiviteter man kan foretage sig i Alanya.

Alanya er en ferieby i Tyrkiet, og området finder man ved Middelhavet på landets sydkyst. Byen er også kendt for sine lange strande samt et pulserende natteliv, og mange danskere søger hvert år til Alanya.

Når du vælger at rejse til Tyrkiet, skal man huske, at dette er et land med en helt anden kultur end vores. Tyrkiets kultur er præget af den dominerende islam. Mange tror, at den islamiske religion gør landet usikkert, dette er dog slet ikke tilfældet. Dog skal man være klar over, at man møder en fremmed kultur, og her skal man opføre sig efter deres love og regler, når man besøger landet som turist.

Angående påklædningen bærer nogle tyrkiske kvinder slør. Dette er dog langt fra alle og særligt i de store turistbyer, oplever man oftere og oftere, at kvinder går ude slør. Når man som turist bevæger sig gennem gaderne, er det bedst at give afkald på meget korte shorts eller miniskørter. Selvom man som oftest kun hører kommentarer på det, vil for nogle turister kunne ødelægge ferie stemningen.
Hvis man vælger at besøge en moske, er der visse påklædningsregler som skal overholdes. Disse restriktioner omfatter også mænd, som skal have lange bukser på i moskeen.

Et andet godt råd, som er værd at følge er til dig som ønsker at shoppe i Tyrkiet. Ja, du kan helt sikkert opleve, at shoppingen bliver et af højdepunkterne for dit ophold i Tyrkiet. På de tyrkiske markeder er der ikke en fast pris, som skal betales for varen. Man skal forhandle om varerne på markedet, og dette er en kunst i sig selv.

Uden forhandlinger, vil du nemt komme til at betale alt for meget for dine varer. Når man forhandler om priserne får du til gengæld mulighed for at bringe fantastiske souvenirs med hjem, og disse kan man ofte få til en rigtig attraktiv pris. Shopping for tyrkerne, og er ikke kun en daglig aktivitet, men en fest, og kunst, som i høj grad præger deres kultur og livsstil.

Når man holder ferie i Tyrkiet, skal man huske, at man er i en fremmed kultur, og her oplever nogle turister, at maverne kan stå af i forhold til den anderledes mad man får her. Man kan hjemmefra starte ferien med at spise nogle af de forskellige tabletter, som gør maven ferie klar. Disse fås i håndkøb på apoteket, og de er gode at spise gennem hele ferien, så man undgår sygdom.

En anden ting man skal huske, er at vandet må ikke drikkes fra hanen. Turister anbefales at købe vand på flaske for at undgå mave gener. Tyrkerne drikker, som udgangspunkt ikke alkohol, og hvis man som turist ønsker dette på sin ferie, skal man være klar over, at man ofte får lov at betale en høj pris for de mærker vi kender herhjemme. Dog har tilstrømningen af turister gjort sit til at ændre dette faktum i de største turistbyer i Tyrkiet. Alkohol industrien har været spredt på et passende omfang.
Smartsunwear.dk Alt i solsbeskyttelse til ferie & fritid


Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.