Home » Ideer til ferier og sjove oplevelser

Billig ferie i Egypten

At holde ferie i Egypten kan gøres rigtig billigt. Da man lever meget billigt i Egypten, vil du ofte kunne få en rigtig god indkvartering og ferie oplevelse for små penge. Selvfølgelig vil du skulle finde nogle penge frem til flybilletter, men også her kan du i perioder få rigtige billige billetter ,og hermed lave din ferie meget billig.

Find de billige rejser på Internettet. Hvis du i lang tid har overvejet at tage på ferie til Egypten, men har søgt efter en billig rejse uden held, kan du med fordel gå ind på de hjemmesider på Internettet, som har sammenligninger af priser på rejser til Egypten i netop den periode, du gerne vil af sted i.
Find pakkerejse til Egypten
Travelmarket.Dk er blot en af de mange hjemmesider, som har samlet de fleste og mest kendte charterrejse arrangører, og her kan du hurtigt få et overblik over de billigste rejser til Egypten. Udfra disse sammenligninger kan du vælge hvordan, og hvor du vil bo samt, og herved selv styre hvor billig din rejse skal være.

Hvis du har mod på selv at arrangere din ferie, kan du spare rigtig mange penge. De fleste hoteller har en hjemmeside, hvor du kan booke hotellet direkte hjemmefra computeren. Herefter skal du så i gang med at søge billige flybilletter til Egypten. Hvis du vælger denne metode, kan du spare mange udgifter, som et rejsebureau normalt vil tage en del for, for at ordne for dig.
Vælg All-inclusive konceptet og spar mange penge på ferien. På mange hoteller i Egypten kan du til vælge all inclusive konceptet. Det går kort fortalt ud på, at når du har betale for rejsen, er alle drikkevarer ( af lokalt mærke), mad, is og snacks gratis på hotellet. Hvis I rejser flere sammen, kan der være mange penge at spare på dette koncept.

Hvis I derimod ønsker at tage ud i byen hver aften og spise, er der ofte for lidt sparet ved all inklusive på hotellet. Det er generelt billigt at leve i Egypten, og derfor skal i overveje, hvad jeres ønsker til ferien er, inden I pr. automatik vælger alt inklusiv på ferien.

En rejse rig på oplevelser

Ligesom du kan finde billige måder at rejse til Egypten på, billige måder at bo på, kan du også få oplevelser for livet uden at tømme hele sparegrisen. For nogle er rejsen til Egypten primært for at nyde det fantastiske klima, stranden og kulturen. For andre skal der ske noget, og her er Egypten også et godt valg.

Egypten er kendt for sit fantastiske koralrev, og når du først ankommer til din destination, finder du hurtigt mange forskellige sælgere, som gerne vil arrangere en snorkle tur for hele familien til små penge, eller på egen hånd i det Røde hav. Hvis du vil spare penge under ferien, skal du ikke købe dine ture hos et rejsebureau, da deres priser ofte er meget høje i forhold til, hvad de lokale kan lave turene til. Smartsunwear.dk Alt i solsbeskyttelse til ferie & fritid


Du skal dog altid sikre dig, at der følger forsikringer med, når du køber en tur eller oplevelse af de lokale sælgere, så I er dækket ind, hvis uheldet er ude. Ligeledes kan Egypten byde på en fantastisk kultur og historie, som er helt unik.
Der findes rigtige mange guder i den egyptiske gudeverden. Nogle har åbenbart samme funktion, hvilket vil sige, at de har de samme myter knyttet til sig. Mange egyptiske guder har også skiftet karakter over tid, eller er smeltet sammen med andre guder og myter.

Egyptens vigtigste guder:

Dette betyder, at når du søger informationer om de egyptiske guder, kan du blive noget forvirret, men i denne artikel får du alligevel et lille indblik i de mest centrale guder og myter fra Egypten.

Solguden Ra

Ra var en af de mange solguder og myten om Ra var, at han blev genfødt hver morgen som skarabæ. Ra sejlede afsted hen over himlen hver dag for at forvandle sig til guden Atum hen mod aftne. Her blev han slugt af gudinden Nut, som genfødte ham hver morgen som den lille skarabæ. Farao blev set som solgudens søn, og han var tæt forbundet med Ra Myten blev at Ra var herre over universet og farao herskede på jorden.

Jordens gud Geb

Geb var broder og ægtefælle til Nut, og sammen fik de Osiris, Seth, Isis og Nephthys. Myten om Geb er, at han holdt de sjæle i fangenskab, som var for onde til at komme i himlen.

Himlens gudinde Nut

Nut var himlens gudinde og ses afspejlet, som en kvinde med blå hud og stjerner. Ofte står hun på alle fire over sin mand, som himmelhvælvet over jorden. Andre gange er hun afspejlet som en ko, hvis krop symboliserer himlen. Myten om Nut er at hun var den, der adskilte kaos fra kosmos på jorden.

Det sydlige Egyptens hersker Osiris

Osiris var gift med sin søster, Isis. Sammen fik de sønnen Horus. Osiris blev et symbol på genopstandelse og evigt liv, og han var den der sikrede frugtbarhed og velstand til de levende. Han ses med krone og magtsymbolerne, plejlen og sceptret. Osiris er meget populær, og fra 18. dynasti var han den mest tilbedte gud i Egypten.

Isis – den vigtigste gudinde i egyptisk mytologi

Isis er den vigtigste gudinde i den egyptiske mytologi. Hun var udover moderskabet også gudinde for helbredelse af syge, og hun kunne mestre magien. Hun vækkede sin mand til live igen, fordi hun kendte solguden Ras hemmelige navn.

Nedre Egyptens hersker var Seth

Seth var hersker over Nedre Egypten som er den nordlige del af Egypten. Da Øvre Egypten erobrede Nedre Egypten, blev 1. dynasti grundlagt. Dette blev Seth vanvittig af jalousi over og myrdede og parterede sin bror. Også Horus, søn af Osiris, blev forsøgt snigmyrdet.

Horus overlevede dog, og tog sin hævn, da han blev voksen. Han overtog magten over hele Egypten, og han fangede, kastrerede og myrdede Seth. Seth blev forvist til ørkenen for evigt. I det 19. dynasti tog egypterne Seth til nåde, og gjorde ham til en god gud, der skulle beskytte Egypten mod fremmede.

Anubis beskytter af dødens ånder

Normalt ses Anubis, som en sjakal eller mand med et sjakalhoved. Anubis skulle ifølge myterne veje den dødes hjerte og afgive dommen om, hvorvidt den afdøde havde fortjent et evigt liv eller ej.

Andre vigtige egyptiske guder en oversigt

 • Amon er lokal gud Theben og bliver ofte fremstillet som en mand, undertiden med erigeret lem.
 • Aton er Skabergud og fremstillet som solskiven.
 • Atum er den opringelige solgud i Heliopolis.
 • Bast er en Kattegudinde.
 • Bes er en Husgud som beskytter mod onde ånder. Han er en dværg.
 • Edfu er Kobragudinde. Hun ses på Faraos kongelige diadem som en beskytter.
 • Ged er gud for Jorden og verdens fysiske understøtter.
 • Mat er gudinde for sandhed, retfærdighed og orden. Fremstillet som en kvinde med en strudsefjer på hovedet.
 • Min er høst- og frugtbarhedsgud. Hun er vejenes gud og beskytter af de rejsende i ørkenen.
 • Mut er en magtfuld modergudinde.
 • Nut er en himmelgudinde.
 • Ptah er Skabergud i Memfis og håndværkernes beskytter.

Herudover findes der mange andre egyptiske guder og deres historie er lige så spektakulær som deres mytiske fortællinger.
Hav en dejlig ferie. RejseGear.dk


Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.