Home » festmad

Bestil festmad

Når man skal holde fest, er der mange ting, man som vært skal have styr på. Det er jo ikke hver dag, man skal holde en stor fest for venner og familie, og ofte har man sparet op til den store dag længe. Derfor skal alt omkring festen også være i orden og en god oplevelse. Start planlægningen i god tid, og pas på, du ikke påtager dig for mange opgaven selv, da det kan betyde, at du ikke kan nyde festen selv.

Vil du selv være tilstede under festen og undgå, at stå i køkkenet hele aftenen, er det en god ide at bestille festmaden færdiglavet ude fra. Hvis du selv skal lave maden til festen, bliver det hurtigt stressende både for dig selv og gæsterne. I dag er et nemt og ofte også billigt, at bestille festmaden, hos mange Internettet firmaer, og hvorfor ikke gøre det rigtigt og godt, når du nu skal holde fest.
Fest Diner

Find det rette cateringfirma

Når du skal bestille mad til festen, vil man nogle gange være nødt til at gå på kompromis og erkende, at selvom man er en dygtig kok, kan det bare være bedre at lade andre gøre arbejdet. Inden du vælger et cateringfirma, er det en god die at se efter, hvordan kokken vægter kvaliteten, tilberedning, og om menuen passer til dig og dine gæster. Du skal også spørge ind til, hvordan maden vil klare eventuel transport, hvordan råvarerne er og så videre.

Hos de fleste professionelle catering firmaer, kan man kontakte kokken og få hjælp til at sammensætte en menu, der svarer til de krav og forventninger, du har til maden. I samspil med kokken kan man nemt give menuen et pift, som du ikke selv havde set var nødvendigt. Dette vil give gæsterne, en ekstra god oplevelse og for kokken er det ikke besværligt at lave mad til selskaber på for eksempel 100 personer, som det ville være for dig.

Ved kontakt til catering firmaer eller andre firmaer, som kan levere mad ud af huset, skal du være ekstra opmærksom på, at i forstår hinanden rigtigt. Sikrer dig aftaler på skrift eller på mail og få gerne navnet på den ansvarlige, der skal koordinere din mad bestilling. Husk også at have en klar aftale om, hvornår maden skal være leveret, om der er service med til servering, hvordan du evt. skal anrette maden, og om du ønsker, at hele stege skal være skåret ud ved levering.Fest Diner

Lav din egen menu, og få den leveret til døren

Når du har valgt, at bestille mad til festen, skal du i gang med at vælge menuen. Der er stor forskel på, om du skal have en menu til et frokostselskab, barnedåb, bryllup, konfirmation, sølvbryllup eller en børnefødselsdag.

Mange cateringfirmaer har færdiglavede menuer, hvor man nemt kan ønske efter egne behov. For eksempel kan man få flere forskellige stege buffeter med lækre salater og kartofler, som er fine til for eksempel en konfirmation eller fødselsdag.

Man kan også mere utraditionelle menuer, som man aldrig selv, ville kunne lave. Giv gæsterne en god oplevelse med for eksempel en temafest med italiensk mad og vin, noget lækkert brød og mange små lækre tilbehørs ting. Dette vil passe sig til en fest for det voksne publikum og skabe en behagelig stemning.
I dag er tapas blevet utrolgit populært hos mange catering firmaer. Tapas er for mange uoverskueligt til mere end 5 personer, da det kræver en del forberedelse af de små retter, og selve måden tapas præsenteres på, gør det unikt. Ved Tapas forstås flere forskellige små retter. Tapas er pr. definition mange små lækre retter eller delikatesser, fra det spanske køkken.

Ofte er tapas lækre appetit vækkere, og de mange små retter, vil til sammen udgøre et helt hovedmåltid. På samme måde kan du lave en dessert buffet med små appetit vækkere. Eksempler på tapas kan være lækker hummersuppe, serveret i de fine cognac glas, du har gemt langt væk inde i skabet, brød stykker med forskelligt fyld, små tærter, hele ovnbagte tomater med pesto, blinis med røget laks, chorizo skiver med ostecreme, fiskeroulade, pasta med gorgonzola og meget andet.Book musik og underholdning til festen her


Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.