Home » Jul

Anderledes julefrokost

Tanken om julens mange julefrokoster, og sammenkomster kan godt virke lidt overskuelig. Ofte spiser man alt for meget, og får for meget at drikke, og dette betyder, at mange efterhånden er kørt lidt trætte i den traditionelle, danske julefrokost. Dette kan man nemt ændre, da der I dag er mange nye og spændende måder at gøre julefrokosten lidt mere utraditionel på.

Som altid, når julefrokosten skal arrangeres er der et budget, som skal overholdes, og oftest er størrelsen på budgettet af stor betydning for, hvilke muligheder, man har. Hvis man ikke har et helt store budget må man selv være kreativ og finde underholdningen, som kan være med til at gøre julefrokosten uforglemmelig. Har man et stort budget, ja, så har man også fået mulighed for at få adgang til næsten hvad som helst.

En ting er helt sikker. En god julefrokost skal rammes ind i lækker mad, alkohol og musik. Dette er basen hvorfra man kan komme med ændringer, som kan gøre netop dette års julefrokost anderledes og spændende og der er da ingen tvivl om, at de fleste ikke vil undvære nogle af delene.Book musik og underholdning til julefrokosten her

Ideer til en anderledes julefrokost

Skal julefrokosten være mere unik I år kan du her få  nogle ideer til hvordan dette nemt og hurtigt kan gøres. Nogle af ideerne er selvfølgelig bekostelige, mens andre er helt gratis og nemme at indføre.

En god ide til den anderledes julefrokost er at lave en tema-julefrokost, hvor mad, drikke, musik og udklædningen matcher et bestemt tema. Dette kan være mange forskellige temaer, men nogle af de helt store hits er  ”60’er fest”, ”Fiesta i det gamle Rom”, ”Jul i Valhalla”, ”Fest i det vilde West”, ”Hollywoodfest”, ”Gangsterfest” eller “komsom da du var 15 år” festen,  eller noget helt andet.

 En temafest giver et nyt univers, og mange gæster indtræder I enny rolle, når de ankommer til festen. Dette vil med garanti være med til at skabe en god atmosfære og festlig stemning, og her er man helle ikke afhængig af et stort budget.

En anden mulighed er at holde julefrokosten på et slot eller en herregård. Dette er oplagt til et julebal på slotted, hvor gæsterne skal klæde sig i store flotte gallakjoler og smoking.

Dette vil være en eventyrlig aften, som sjælden glemmes. Stedet Kan også være unikt og hermed give en anderledes julefrokost. I dag kan man for eksempel fejre julefrokosten i eksotiske omgivelser som f.eks. i Danmarks Akvarium eller Rundetårn.

En tredje mulighed er at lave et set up som er helt unikt til den anderledes julefrokost. Her kan man for eksempel indrette et Casino-hjørne med cocktailbar, middag med planlagt historie,  hvor gæsterne er deltagere i plottet, chokolade-og vinsmagning osv. Der er mange gode muligheder, for at overraske gæsterne I løbet af aftenen, og det vil sætte en god stemning.  Man kan altid vælge selv at lave arrangementet og krydre det med nolge spændede drinks, som passer til temaet.

Sjove lege til julefrokost

Ofte er det ikke omgivelserne, eller temaet, some r afgørende for festens form. I løbet af en julefrokost aften kan man komme med sjove indslag, som kan sætte ekstra gang I festlighederne. Sjove indslag er med til at  gøre julefrokosten både festlig og hyggelig. Når man får rørt lattermusklerne, skabes en fest stemming, som ikke behøver koste al verden.  Hvis det skal gøres billigt, er  selskabslege svaret.

Ideer til festlege kan være lige fra “Find din borddame eller bordherre”, som på en sjov made får mikset gæsterne I forhold til hvem man normalt vil sætte sig med. Dette kan fra start sparke festen i gang lige fra starten.

Gæt en julesang er en sjov leg, som efter de første retter kan præsenteres.  Det er en leg, hvor man skal  gætte julesange på hold og dyste mod hinanden.

For at maden ikke stå og blive dårlig eller en del af selskabet hele tiden skal stå I køkkenet kan man lave en uddelegering af opgaver I løbet af aftenen.  Inden julefrokosten  kan man fordele forskellige opgaver til hver gæst, for eksempel  kan hver gæst få en seddel I indbydelsen hvor de for eksemepel får at vide aat de skal : Syng en sang for os alle, holde en tale, du er toastmaster, tag en sjovt kostume på,  du er aftenens sjove indslag, medbring en sjov  osv.

På same made kan man på bordene eller under tallekenerne skrive sedler eller numre så alle gæster I løbet af aftenen hjælper til med at rydde op og få sat mad væk. Man kan også spille 6’er om hvem der skal I køkkenet og hermed får pakkelegen en helt anden betydning.

En ting er sikker, Hvis man selv vil ofre tiden og være kreativ kan man for små penge lave en utraditionel julefrokost, som kan gå hen og blive Ganske morsom og uforglemmelig for deltagerne til festen.
Book underholdning til julefrokosten online


 

 

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.