Home » Fødselsdag

Ideer til 40 års fødselsdagsfest

Ideer til 40 års fødselsdagsfestKender du ikke det, at du runder det skarpe hjørne og vil faktisk helst lade dagen gå i glemmebogen. Det kan dog ikke lade sig gøre at snyde sig til en yngre alder, de grå hår forsvinder ikke, og rynkerne vender alligevel tilbage igen.

Hvorfor så ikke fejre 40 års fødselsdagen med et brag i dejligt selskab, med dem man holder af.

Historisk set er 40 års fødselsdagen ikke en rund dag, men gennem livet oplever man, at holde mange fester, hvor man ikke selv er i centrum og den runde fødselsdag skal selvfølgelig være din dag. Derfor er der også med tiden kommet mere fokus på denne alder og markeringen af dagen som et must.
.Find en oplevelsesgave Her.dk
En ting er sikkert, skal du fejre din 40 års fødselsdag, kan du med små virkemidler gøre den unik, og hermed få et minde for livet.

I denne artikel finder du ideer og tips til, hvordan du kan planlægge din egen 40 års fødselsdag eller lave en fantastisk fest for dine nærmeste.

Planlægningen af 40 års fødselsdagsfest

Både som gæst og vært vil det bærende for en god fest være kvaliteten af mad og drikke. Vi kan ikke komme uden om det gamle ordsprog: ” Vejen til mandens (Og kvindens) hjerte går gennem maven.” Maden bliver samlingspunktet for aftenen, og det er under middagen, at gæsterne kommer i snak og hygger sig med hinanden.

Det er jo altid vigtigt at komme godt fra start, og den menu du vælger til din 40 års fødselsdag, er derfor afgørende. Undgå mad fra de steder, der har et dårligt rygte, for dårlig mad giver en dårlig fest.

Vil du gerne have en stilrig, klassisk fest, kan menuen afspejle dette ved for eksempel at bestå af mange små retter, tappas, supper, fisk.

En buffet er ofte brugt, og det kræver god tid til maden. Ved buffet er der plads til at gå flere gange, og øjnene bliver ofte hurtigere mæt end maven. Til en buffet serveres ofte rødvin og til fisken, hvidvin.

Skal festen være mere afslappet kan du overveje en helstegt pattegris. Her starten festen tidligere end ved andre fester, i det kokken ankommer tidligt, og gør grisen klar.

Gæsterne nyder erfaringsmæssigt at komme hen på eftermiddagen, få sig en fadøl, hygge snakke og se den lækre steg blive til. Helstegt pattegris giver i sig selv en afslappet, festlig aften.

Hvor du holder festen afhænger selvfølgelig af dit budget, men mulighederne er mange. Du kan vælge at invitere på hotel, hvor der er sørget for det hele.

En anden mulighed er at leje et forsamlingshus. Her skal du være opmærksom på, at du selv står for personalet og evt. rengøring dagen efter.

En tredje mulighed er at leje en af de mange hytter, der findes rundt omkring i landet. Her kan gæsterne også overnatte, og festen kan vare til langt ud på natten, uden nogen skal køre hjem. I en hytte har du også mulighed for at udvide festen til start om eftermiddagen med selskabslege og hygge og så feste løs om aftenen.

Underholdning til 40 års fødselsdag

En 40 års fødselsdag skal ikke være en fest, hvor manden stiller sig op og holder en uendelig lang tale, som får gæsterne til at falde i søvn. Selvfølgelig er det godt med taler, men det højtidelige skal væk. Få de bedste tilbud på musik og til 40 års fødselsdag her:


En god ide er, hvis du gerne vil holde en tale til din mand eller kone så inddrag hele selskabet. Som fødselar kan du holde en tale om hver gæst, hvem de er, og hvordan du har mødt dem.
Det er en sjov måde for alle at lære mere om hinanden, og det åbner op for sjove samtaler ved bordet.
Efter følgende kan man lave stole flyt, så gæsterne hele tiden får muligheden for at flytte rundt og komme i snak med andre.

Bordplanen kan på samme måde indgå i underholdningen. Lad dine gæster sidde mikset ved for eksempel at trække lod om pladserne. En sjov ide er at tage billeder af dine gæster og i fotoprogram mikse halvdelen af et hoved med halvdelen af et andet hoved. Dette giver de mest sjove ansigter og anledning til mange grin og latter hele aftenen.

Som decideret underholdning i løbet af aftenen kan du finde et af de mange ”skuespil”, som findes på nettet. Det sjove er her, at gæsterne spillerne rollerne, og skal hver gang de nævnes, sige en replik de kender på forhånd.
Denne form for underholdning løsner op i festen, og er meget latter vækkende.Book festmusik og underholdning på Eventzonen.dk

Er budgettet til det kan en af de professionelle uheldige tjenere, fotograf eller gæster være et sjovt indslag. Det koster selvfølgelig mere at hyre disse, men det er alle pengene værd. Du giver dine gæster en fornemmelse af at deltage i et skjult kamera program, og den absurde fornemmelse kan gæsterne tale om i lang tid efter.

Som nævnt i artiklen er der rigtig mange muligheder, og din 40 års fødselsdag skal fejres på den helt rigtige måde. Der er mange gode ideer at hente på Internettet, det vigtigste er at vælge den mad, underholdning og sted som passer til dig og dit ønske for denne aften. Fejr den 40 års fødselsdag med brag for rynkerne forsvinder alligevel ikke.


Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.