Home » studenterfest

studenterfest mad

Når man skal lave mad til en studenterfest, er det nødvendigt at overveje, hvornår på dagen maden skal serveres. Ofte skal maden gerne falde let, være sommerlig, frisk og gerne kunne serveres over lang tid, hvis gæsterne kommer dumpende til i løbet af en dag eller aften.


En studenterfest holdes for mange, lige når studenten springer ud og har overstået den sidste eksamen. Da det er i hverdagen, kan det derfor være nemmest at lave festen, som åbent hus,og som en uformel, hyggelig og festlig aften.

Ideer til studenterfesten

Mad til en studenterfest skal være nemt at forberede, og gerne enkle lækre retter, som kan laves i forvejen, og sættes på bordet løbende. Det er en fordel at anrette maden på en buffet, hvor der i løbet af dagen er små appetitvækkere, for til aften at stille an med noget tungere mad, grill eller nogle lækre salater med stege til.
Start planlægningen med at lave et budget og beslut, hvor meget du kan bruge på maden. Det nemmeste er at bestille maden færdig leveret til døren, men det kan også være den dyreste løsning. Vælger man dette skal man kontrollere priserne på forskellige menuer, som man gerne vil have, og indhente tilbud fra cateringfirmaerne.
Beslut hurtigt menuen, og hvor meget du evt. selv vil lave. Meget mad kan laves i forvejen, og der er store besparelser at hente her, hvis dit budget er stramt. Vil du have restauratør eller cateringfirma til at lavemaden, skal man altid være ud i god tid, da de hurtigt bookes op i denne periode.

Ideer til studenterfest maden

En af de gode ideer man skal huske, når der skal holdes studenterfest, er at formålet med festen, er at fejre et ungt menneske. Festen skal derfor være uformel og det er en god de at maden derfor også er uformel. Hold det simpelt, og lad være med at overgøre menuen.
Laver du selv maden, som små appetizers, så hold dig til 5-7 menupunkter, og suppler med chips, nødder og chokolade, da gæsterne ofte ikke kan spise mere alligevel. Vær modig og lav noget nyt og anderledes, så gæsterne får et godt helhedsindtryk, og er fyldte i øjnene, når de går hjem.
Anret menuen flot og indbydende, da dette ofte er, hvad gæsterne husker bagefter. Mange af dine gæster vil deltage i flere studenterfester i denne periode, så vælg en unik menu, og sikre dig, at det du serverer, er nyt for gæsterne. Man kan for eksempel lave en pizza plade, eller en lækker brunch eller unikke desserter.
Til dessertbordet er det en god ide, at købe noget lækkert chokolade i god kvailitet, da det ofte kan være det gæsterne ønsker efter en dejlig middag. Find det her. Design til lavpris…klik her. Trendyliving.dk

drikkelse til studenterfest.

Angående drikkevarer, så gør det nemt for dig selv, at være vært denne dag. Sæt helst dunke med vin op, så gæsterne selv kan forsyne sig, og du ikke skal løbe efter tomme flasker hele aftenen. Køb 2-liters kartonner i stedet for drikkevarer på flaske.
Et af de store hits til studenterfest maden, er og bliver desserten. Gør meget ud af at lave en velsmagende dessert, for det vil helt sikkert blive husket. Her kan man lave lækre kager, som er almindelige, men man kan også i dag lave indbydende cupcakes, med en studenterhue på toppen.
Det er en god ide at sørge for at få hjælp til anretning og servering af maden, så man som vært ikke går glip af testen selv. Gå ikke glip af festen, fordi du løber rundt og forsøger at holde buffeten fyldt op eller at få genopfyldt af drikkevarerne.
Design til lavpris…klik her. Trendyliving.dk

Studenter festmad opskrifter og ideer.

God mad til studenterfest, skal gerne være alternativt og kreativt. Brug gerne din fantasi og sammensæt menuen ud fra de opskrifter, der normalt er et hit hos de unge mennesker. Sammensæt en buffet eller menu med forskelligt mad, så der er noget der falder i alles smag.
Heldigvis behøver studenterfest mad ikke være alt for forskellig fra enhver anden festmad. Selvfølgelig vil det være sjovt at lave et tema til festen, så man for eksempel laver mexicansk mad, som buffet med taco skaller, chili con carne o g mexicanske pandekager med fyld.

Man kan også lave tema med små appetit ter, hvor man laver en masse pindemadder, og små tilbehørs forretter, som til sammen vil udgøre et helt måltid. Ideer til dette kan være svesker svøbt i bacon og stegt sprøde ca. 10 minutter i ovnen, små finger sandwich eller pindemadder, med en lækker hjemmelavet dressing.
Hertil kan man også lave lidt tungere retter som grillekyllingevinger, italienske kødboller og pasta og et fad med røget laks og rejer. Husk at lave noget lækkert hjemmebagt brød til, og herved har man nemt ideer til en lækker studenter buffet.
Skal maden serveres til aftensmad, må det genrelt gerne fylde mere og mætte lidt mere. Her er det populært at lave en italiensk buffet med pizza, lasagne, og en lækker pastacarbonara. Man kan også lave nogle lækre friske salater, og kartoffelsalater, og så lade gæsteren grille deres eget kød.
Her får du en lækker buffet med 4-7 mindre retter, der er perfekt til receptionen. De kan alle nydes stående med blot tallerken og serviet. Derudover er det retter, der holder sig friske og indbydende i flere timer, da gæsterne ofte kommer på forskellige tidspunkter.

Ideer til studenterfesten

Andre ideer til mad til studenterfesten kan være lækre bruchetta brød med en hjemmelavet olivensalsa og pesto på, eller brødstykker med rygeostcreme. Hertil kan man lave spansk serranoskinke med chilipeber og kapersfrugter, nogle lækre salamier anrette med oliven i krydret olie.
Til en buffet vil ofte høre sig nogle lækre fiskeretter. Her kan man lave rørt laks på toastbrød, med pesto eller en lækker dressing. Man kan supplere med en rejecocktail, og hummersuppe anrettet i cognacglas, så det ser indbydende ud.
Til dessertbordet kan anbefales at lave studentens ynglings lagkage, og så pynte den flot med fondant. Det er nemt at lave fondanten selv, og her er muligheden for at lave kagen i den form, man finder passende og så pynt kagen flot op.
Herudover er is altid et hit til desserten og her kan man servere is i chokoladeskåle i ministørrelser, som fyldes med en lækker chokolademousse eller cognaccreme. Et andet hit er chokoladekage i små stykker og med revet chokolade, serveret med vanilje is og friske frugter udskåret på fad.Design til lavpris…klik her. Trendyliving.dk
Et godt råd er at gøre ekstra ud af dessertbordet, da mage gæster ofte har brug for mest til den søde tand. Hvis gæsterne har spist til flere studenterfester, kan det være lige netop din dessert der bliver mest populær. Efter en dag med meget mad, og hyggelig fester og komsammener er det ofte den søde tand, der er mest sulten og har brug for noget lækkert. Man kan få lavet desserten i forvejen, så det ofte ikke kræver mere af dig end ellers, når du holder fest.
Book underholdning og musik til studenterfesten her


Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.